fbpx
Home NewsGaming News Call of Duty: MWII & Warzone | Εκρηκτική συνέχεια με Season 4

Call of Duty: MWII & Warzone | Εκρηκτική συνέχεια με Season 4

Γράφει ο/η Σπύρος Κασταμονίτης

Η αναμενόμενη και τελευταία Season του φετινού Call of Duty τίτλου και παράλληλα του Warzone 2 – καθώς ως κυκλοφορίες μοιράζονται κοινό περιεχόμενο – καταφτάνει σε όλες τις πλατφόρμες στις 14 Ιουνίου. Η Activision και Infinity Ward ανακοίνωσαν το επόμενο βήμα πριν σιγά – σιγά οδηγηθούμε στο επικό κλείσιμο και αυτής της Call of Duty κυκλοφορίας . Με ακόμη 2 seasons ν’ απομένουν η 4η season κάνει πρεμιέρα με ιδιαίτερα πλούσιο περιεχόμενο που θα καλύψει όλες τις πτυχές του παιχνιδιού και θα σας κρατήσει αρκετά δραστήριους και χορτασμένους τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και το διάστημα μέχρι την κυκλοφορία του επομένου τίτλου.  

Η μεγάλη έκπληξη είναι η διάθεση ενός νέου χάρτη για το Warzone, ονόματι ‘ Vondel ‘.

Ο ‘ Vondel ‘ τοποθετείται γεωγραφικά κάπου στην Ολλανδία ενώ η Beenox αναλαμβάνει τα ηνία ως η ομάδα σχεδιασμού κι ανάπτυξης πίσω από την δημιουργία του. Αναφορικά είναι η ίδια που ανέπτυξε και το χάρτη ‘Rebirth‘ στο 1ο Warzone. Περιγράφεται ως μεσαίων διαστάσεων, μικρότερος του ‘ Al Mazrah ‘ σε έκταση, αλλά μεγαλύτερος από το νησάκι ‘ Ashika Island ‘, αγαπημένο στέκι των παικτών που ζητάνε μια πιο συμπυκνωμένη έκρηξη αδρεναλίνης με εντονότερες μάχες σε κοντινές αποστάσεις. Εμφανισιακά και σχεδιαστικά φαίνεται ως μια ενδιαφέρον ιδέα με πολλά μικρά συμπλέγματα νησιών να ενώνονται μεταξύ τους. 

Θα υποστηρίζει στο λανσάρισμα, δύο γνώριμα modes ως Resurgence (ίδιο gameplay στυλ με το νησί) και DMZ, με το κλασικό Battle Royale να έρχεται λίγες εβδομάδες αργότερα, μαζί με ανανεωμένο πιο κλειστών διαστάσεων Gulag στο ενδιάμεσο mid-season περιεχόμενο. Ο συγκεκριμένος χάρτης υπόσχεται μια υβριδική μίξη gameplay μηχανισμών φέρνοντας φρέσκο αέρα στο παιχνίδι, ειδικότερα μια περίοδο που ο αριθμός παικτών όλο και λιγοστεύει, ενώ κάποιες τοπογραφικές αλλαγές θα λάβουν χώρα και στο χάρτη Al Mazrah μετά το πέρας της επίδρασης μιας αμμοθύελλας. 

Επίσης θα εμφανιστούν καιρικά gameplay στοιχεία και στον νέο ‘ Vondel ’ χάρτη, όπως η προσθήκη δυναμικής ομίχλης, η οποία παρότι δεν θα λειτουργεί αποπνικτικά, όχι δηλαδή σε σημείο να μην μπορεί να εντοπιστεί κάποιος αντίπαλος σε κοντινές και μεσαίες αποστάσεις, ωστόσο υπό σπάνιες συνθήκες -που θα αλλάζουν κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού-, αυτή θα γίνεται πιο έντονη προσθέτοντας μία επιπλέον πρόκληση στο δρόμο προς τη νίκη.  

Παράλληλα, επιστρέφει το ‘Personal Supply Box‘, ένα looting κουτί το οποίο υπήρχε στο αρχικό Warzone και περιείχε το loadout όπλων και εξοπλισμού όπου είχατε επιλέξει ως “αγαπημένο” στην custom loadout συλλογή σας. 

Ένα νέο Field Upgrade υπόσχεται να προσφέρει νέες δυνατότητες ώστε να κάνετε revive τους πεσμένους συμπαίκτες σας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και για αγορά στα διασκορπισμένα buy stations, ή θα μπορεί να βρεθεί και ως ground loot και θα επιτρέπει την επιστροφή ενός τυχαίου παίκτη από την ομάδα σας στο πεδίο της μάχης, με το ανάλογο όμως κόστος, καθώς η γνωστή κόκκινη φωτοβολίδα θα φαίνεται κάνοντας σας αρκετά ευάλωτους σε κοντινές αντιμαχόμενες ομάδες.  

Το περιεχόμενο δεν σταματάει εδώ, καθώς νέα community events θα λάβουν χώρα τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Season 4, μικροαλλαγές στο RANKED mode για το Multiplayer και Warzone, νέα bundle skins, blueprints, νέοι operators, νέα multiplayer modes ενώ τρία νέα όπλα προστίθενται στο οπλοστάσιο σας, το ‘ Tempus Razorback ‘ assault rifle, το ‘ ISO 45 ‘ SMG και ένα νέο “μαχαιράκι”.  

Όσων αφορά το Modern Warfare II, Multiplayer κομμάτι προστίθενται οι εξής χάρτες:  

Multiplayer (6v6)  

  • Showdown (Core, 14/6) * remake του κλασσικού Call of Duty 4 (2007) χάρτη * 
  • Kunstenaar District (Core, 14/6)  

Gunfight  

  • Mercado (Gunfight, 14/6)  
  • Penthouse (Gunfight, 14/6)  

Battle Maps

  • Mawizeh Marshlands (Battle Map, 14/6)  
  • Ahkdar Village (Battle Map, 14/6) 

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το υπόλοιπο περιεχόμενο θα διατεθεί αργότερα κατά τη διάρκεια του mid-season.

Αλλαγές και βελτιώσεις ανακοινώθηκαν τόσο για την σταθερότητα και απόδοση του παιχνιδιού, των server, αλλά και για τα Warzone τουρνουά (ισχύει και για τα custom) με τη προσθήκη του CODcaster. Κάτι που ζητούσαν οι παίκτες εδώ και πολύ καιρό.  

Δείτε αναλυτικότερα όλο το νέο περιεχόμενο στο επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία, κάνοντας κλικ εδώ.

Τέλος να σημειωθεί ότι μια μικρή αισθητική αλλαγή έλαβε και το κλασσικό και αναγνωρίσιμο λογότυπο του ίδιου του τίτλου, συγκεκριμένα άλλαξε ελαφρώς η γραμματοσειρά, με πιο έντονες γωνίες όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω. Ωστόσο και ο τίτλος του Warzone 2.0 έχασε την αρίθμηση του, σημειώνοντας τέλος στη “beta” δοκιμαστική περίοδο πειραματισμών και αλλαγών, 6 μήνες μετά τη διάθεση του ως το επόμενο μεγάλο update του αρχικού Warzone που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020.  

Στο trailer διακρίνεται και το λογότυπο της δημοφιλούς superhero σειράς ‘The Boys‘ – στο 1:02 – με κάποιο colab ή event να ετοιμάζεται….

Πείτε μας πώς σας φαίνονται οι αλλαγές και προσθήκες στο παιχνίδι κάτω στα σχόλια. 

You may also like