fbpx
Home NewsHardware News Η Dell παρουσίασε επίσημα το Concept UFO

Η Dell παρουσίασε επίσημα το Concept UFO

Γράφει ο/η Γιώργος Καμπαλαμπίδης

Αποκαλύφθηκε το επόμενο βήμα του PC Gaming

Πριν λίγες ώρες έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α. η παρουσίαση ηλεκτρονικών συσκευών της Dell για το 2020, γνωστή με το αρκτικόλεξο CES (Consumer Electronics Show). Στην παρούσα έκθεση γνωστοποιήθηκαν επίσημα οι ρηξικέλευθες ιδέες (concepts) της εταιρίας προς υλοποίηση μέσα στα επόμενα έτη. Συνεπώς το τμήμα βιντεοπαιχνιδιών της Dell γνωστό και ως Alienware έλαβε την τιμητική του παρουσιάζοντας την ιδέα UFO, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει τις δυνατότητες gaming ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή σε συνδυασμό με την ευελιξία των φορητών κονσολών.

Εν συντομία για την Alienware

Η Alienware αποτελεί θυγατρική εταιρία της Dell, η οποία ιδρύθηκε το 1996 και επικεντρώνεται στο υλισμικό περιβάλλον των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αποτελεί στην ουσία το τμήμα πληροφορικής της Dell, το οποίο ασχολείται με τον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών. Δραστηριοποιείται στην υλοποίηση και παρουσίαση σταθερών και φορητών Η/Υ, οθονών, περιφερειακών Η/Υ (ποντίκι, πληκτρολόγιο, ακουστικά με μικρόφωνο), τα οποία προορίζονται για χρήση βιντεοπαιχνιδιών. Το όνομα της εταιρίας φανερώνει επίσης τις σχεδιαστικές και ονομαστικές επιλογές για τα προϊόντα της.

Η παρουσίαση των ιδεών (concepts) της Dell ξεκίνησε με τους γενικούς στόχους, οι οποίοι προκύπτουν από έρευνες της περασμένης δεκαετίας. Ο επικεφαλής της ομάδας προϊόντων πελατών (Head of the Client Product Group) Ed Ward τόνισε την σημασία της αλληλεπίδρασης χρήστη και υπολογιστή μέσω της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) και της εκμάθησης μηχανών (machine learning) στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Στη συνέχεια έθεσε ως στόχο των νέων προϊόντων την ποιοτικότερη και ταχύτερη υλοποίηση των εργασιών, τις οποίες επιτελεί ένας Η/Υ τόσο στον εργασιακό τομέα όσο και στον τομέα της διασκέδασης.

Τη σκυτάλη για την παρουσίαση του Concept UFO έλαβε η Αντιπρόεδρος του τομέα Βιντεοπαιχνιδιών των Alienware & Dell (Vice President, Alienware & Dell Gaming) Vivian Lien.

Σύμφωνα με την Vivian Lien οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και την εκμάθηση μηχανών σε συνδυασμό με την τεχνολογία ασυρμάτων δικτύων 5G (πέμπτης γενιάς) θα προσφέρουν περισσότερο χρόνο στους χρήστες, έτσι ώστε να επικεντρωθούν περισσότερο στα βιντεοπαιχνίδια. Ειδικότερα παρουσίασε ένα παράδειγμα, σύμφωνα με το οποίο ο χρήστης θα έχει πρόσβαση σε ΑΑΑ τίτλους βιντεοπαιχνιδιών αν πάσα στιγμή. Παράλληλα θα μπορεί να παίζει στον φορητό του υπολογιστή, θα μπορεί να κάνει παύση, να συνδεθεί με άλλη συσκευή στην κοινότητα του παιχνιδιού και να συνεχίσει να απολαμβάνει την εμπειρία.

Πρόσθετα σημείωσε, πως οι περαιτέρω απαιτήσεις του κοινού για φορητότητα των δυνατοτήτων των Alienware υπολογιστών οδήγησαν στην ανάπτυξη μίας φορητής gaming συσκευής (handheld). Η συσκευή ονομάστηκε Concept UFO καθώς σύμφωνα με την ομάδα της Alienware πρόκειται για μία <<απόκοσμη>> συσκευή, η οποία παρέχει την ισχύ ενός υπολογιστή, σε μορφή φορητής κονσόλας, με υψηλές ταχύτητες και επιδόσεις σε ΑΑΑ τίτλους.

Στον τεχνικό τομέα η Vivian Lien αποκάλυψε ότι το Concept UFO υποστηρίζεται από επεξεργαστή Intel 10ης γενιάς ενώ διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 10 ιντσών, η οποία σύμφωνα με την ομάδα είναι η βέλτιστη διάσταση οθόνης για φορητό gaming. Η λειτουργία του Concept UFO περιέχει τρεις βασικές δυνατότητες-λειτουργίες:

Handheld κατά την οποία τα χειριστήρια είναι συνδεδεμένα στην οθόνη της συσκευής.
Tabletop κατά την οποία τα αποσπώμενα χειριστήρια συνδέονται σε εξωτερική συσκευή δημιουργώντας ένα ασύρματο χειριστήριο τύπου Gamepad ενώ η οθόνη τίθεται όρθια με την χρήση στηρίγματος.
-Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης σε εξωτερική οθόνη και χειρισμός με το ασύρματο χειριστήριο.

Περισσότερες πληροφορίες και χαρακτηριστικά δεν παρουσιάστηκαν καθώς σύμφωνα με τον Ed Ward το Concept UFO αποτελεί μία ιδέα, η οποία βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης. Ωστόσο ελπίζουμε πως θα έχουμε σημαντικά νέα το επόμενο διάστημα.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η ιδέα του Concept UFO ομοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την κονσόλα Nintendo Switch με ειδοποιό διαφορά την υπόσχεση για υψηλές επιδόσεις σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα στοιχεία για το Concept UFO είναι αυτά που δίδονται στην δημοσιότητα μέσω της επίσημης παρουσίασης CES2020 από την DellExperience.

Σύντομο απόσπασμα της παρουσίασης του Concept UFO

Στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε ολόκληρη την παρουσίαση της Dell

You may also like