fbpx
Home ReviewsGame Reviews Dredge | The Review

Dredge | The Review

Γράφει ο/η Γιώργος Τανής

Ο Η.P Lovecraft τα τελευταία χρόνια έχει την τιμητική του πάνω στα video games. Bλέπουμε αρκετούς τίτλους που έχουν επηρεαστεί από τον γνωστό συγγραφέα όπως το Bloodborne, Call of Cthulu και Call of the Sea. Το ίδιο συμβαίνει και με το Dredge αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεχωρίζει για πολλούς λόγους. Γιατί το Dredge δεν είναι κάτα κύριο λόγο κάποιο horror παιχνίδι αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα χαλαρό fishing simulator. Και πριν σας πω περισσότερα για τον τίτλο αν οι μηχανισμοί πάνω στα mini games είχαν δουλευτεί λίγο παραπάνω και είχαμε περισσότερη ποικιλία, το παιχνίδι θα ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για να ασχοληθείτε.

Τι είναι το Dredge λοιπόν. Το στοιχείο του Λάβκραφτ, δηλαδή του τρόμου και του μυστηρίου ξεκινάει από πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Πρωταγωνιστής είναι ένας ψαράς ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά σε ένα αρκετά περίεργο νησί με λίγους κατοίκους. Ο δήμαρχος μας ενημερώνει ότι αν θέλουμε να επιβιώσουμε δεν θα πρέπει να κυκλοφορούμε τη νύχτα στη θάλασσα χωρίς να μας δίνει κάποιες πληροφορίες. Το μόνο που μας λέει είναι ότι αν θέλουμε να επιζήσουμε, όταν πέφτει το σούρουπο να έχουμε δέσει στο λιμάνι. Γιατί σε ένα δυστοπικό σύμπλεγμα νησιών όταν υπάρχει το όνομα του Lovecraft καταλαβαίνουμε σύντομα ότι δεν θα υπάρχουν μόνο τα συνηθισμένα ψάρια. Αντιθέτως το παιχνίδι κρύβει αρκετές τρομακτικές θαλάσσιες υπάρξεις όταν πέφτει η νύχτα.

Όπως καταλάβατε το Dredge είναι ένα παιχνίδι για τους λάτρεις του ψαρέματος και του Lovecraft. Πάμε όμως να μιλήσουμε για το gameplay του παιχνιδιού. Η δυσκολία δεν συναντάται πάνω στο ψάρεμα καθώς εκεί θα παίξετε ένα mini game. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά είδη ψαριών και το κάθε ένα είναι τελειώς διαφορετικό στο μέγεθος. Με ένα inventory σαν του Resident Evil θα πρέπει να υπολογίσετε το χώρο που θα αποθηκεύσετε τα ψάρια που έχετε πιάσει. Μου άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το inventory του παιχνιδιού λειτουργεί κυρίως σαν puzzle, γεγονός που δίνει μια φρέσκια πνοή στο παιχνίδι. Μπορείτε επίσης και να ψαρέψετε διάφορα αντικείμενα στη θάλασσα με σκοπό να αναβαθμίσετε το καίκι σας.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αναβαθμίσετε το καίκι σας για να μπορέσετε να πιάσετε περισσότερα ψάρια. Στην αρχή του παιχνιδιού το καίκι σας είναι μικρό με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά ψάρια. Αφού γεμίσει το inventory με τα ψάρια που πιάσετε θα πρέπει να τα πουλήσετε και με τα λεφτά που βγάλατε να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας. Οπότε με λίγα λόγια η λογική του παιχνιδιού είναι η εξής. Πιάνετε ψάρια, τα πουλάτε, φτιάχνετε καλύτερο εξοπλισμό και πάλι από την αρχή. Όλα αυτά τα στοιχεία όμως με κάποιο τρόπο λειτουργούν και σπάνια βρήκα τον εαυτό μου να κουράζεται. Βέβαια σημαντικός παράγοντας ήταν και η νύχτα. Γιατί εκεί θα συναντήσετε διάφορα θαλάσσια τέρατα, που θέλουν μόνο να σας βουλιάξουν.

Το Dredge σε ενθαρρύνει όμως να εξερευνήσες τον χάρτη του. Μεγάλο πρότερημα του παιχνιδιού ήταν ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είδα παιχνίδι που δεν είχε στο χάρτη ερωτηματικά. Αντιθέτως θα πρέπει εμείς να βρούμε τα διάφορα μυστήρια μόνοι μας. Μη σας φοβίζει όμως αυτό, καθώς αν έχουμε κάποια αποστολή θα πρέπει να συμβουλευτούμε το χάρτη μας και μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά εύκολα αν είμαστε στο σωστό σημείο. Ένα ταξίδι στο Dredge ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι κίνδυνοι παραμονεύουν και κάθε ταξίδι είναι σαν μια περιπέτεια.

O oπτικός τομέας του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερος. H Black Salt Games γνώριζε ότι δεν είχε κάποιο τεράστιο μπάτζετ για να φτιάξει ένα παιχνίδι με γραφικά που θα εντυπωσιαστεί ο χρήστης. Αντιθέτως το παιχνίδι έχει μια πιο καρτουνίστικη προσέγγιση με αρκετές ιδιαίτερες χρωματικές παλέτες και έναν μουντό φωτισμό. Η αισθητική του παιχνιδιού βοηθάει στο horror στοιχείο και θα είστε σε επιφυλακή ακόμα και αν είστε μόνοι σας σε κάποια περιοχή. Το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα καλύτερο αν είχε δουλευτεί ο ήχος του παιχνιδιού καθώς και η έλλειψη voice-over είναι εμφανής.

Ευχαριστούμε την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του παιχνιδιού.·


You may also like