fbpx
Home HOT Goodbye Ted Lasso

Goodbye Ted Lasso

Γράφει ο/η Γιώργος Τανής

Η δύσκολη στιγμή έφτασε. Θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε μια και καλή μια από τις καλύτερες σειρές που έχουν προβληθεί τα τελευταία χρόνια! Το Ted Lasso μετά από 3 χρόνια στις 31 Μαΐου είπε το τελευταίο του αντίο. Από ένα κωμικό σκετς που δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει το αγγλικό ποδόσφαιρο στην Αμερική, το Apple+ στοιχημάτισε πάνω στον Jason Suidekis και το στοίχημα της ήταν άκρως επιτυχημένο. Άλλωστε έσπασε κάθε ρεκόρ για τη συνδρομητική πλατφόρμα και κέρδισε δεκάδες βραβεία, όπως και Emmys.

Δεν είχα ποτέ υψηλούς στόχους για τη συγκεκριμένη σειρά. Ο μόνος λόγος που με έκανε να την ξεκινήσω ήταν ο Jason Suidekis, ένας από τους καλύτερους κωμικούς της γενιάς μας. Σειρές με θέμα το ποδόσφαιρο συνήθως έχουν αρκετά κλισέ στην ιστορία. Χαρακτήρες πάνω κάτω είναι ίδιοι και το σενάριο να είναι εντελώς μελό. Το Τεντ Λάσσο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μια σειρά με μπόλικα κλισέ. Αλλά όταν υπάρχει μια εξαιρετική σεναριογραφική ομάδα από πίσω όπως και ένα πλούσιο καστ, το βοηθάει να ξεπεράσει τα προβλήματα του. Οπότε από τα πρώτα λεπτά ο θεατής καταλαβαίνει ότι θα δει κάτι ξεχωριστό. Γιατί υπάρχει ένα κύριο συστατικό που τη βοηθάει να ξεχωρίσει. Αυτό είναι η “ζεστασιά”.

Καθ’όλη τη διάρκεια του Τεντ Λάσσο μου γεννούσε όμορφα συναισθήματα. Ξεχνιόμουν μαζί της και ταυτόχρονα μου πέρναγε σημαντικά κοινωνικά μηνύματα που τα προσεγγίζει με εξαιρετικό τρόπο. Η σειρά μπορεί στην επιφάνεια της να ασχολείται με μια ποδοσφαιρική ομάδα και με έναν προπονητή που δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο όμως θα αναλύσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας συνεχώς. Η απλότητα όταν λειτουργεί, μπορεί να μετατραπεί ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της σειράς. Δεν υπάρχουν κρυφά μηνύματα στο Τεντ Λάσσο. Αντιθέτως σε κάθε επεισόδιο θα περάσεις όμορφα και ταυτόχρονα με ένα έξυπνο τρόπο να σου δώσει νέα οπτική σε σημαντικά κοινωνικά προβλήματα της ζωής. Από την ψυχολογία του ανθρώπου, τις σχέσεις γονιού-παιδιού, το χωρισμό, την προσπάθεια για να καταφέρεις να ξεχωρίσεις και φυσικά το πως ένας άνθρωπος θα βελτιωθεί και με την ένταξη του σε μια νέα κοινωνική ομάδα, θα ανακαλύψει νέες πτυχές του εαυτού του.

Αν δεν σας έχω πείσει να ασχοληθείτε με τη σειρά, θέλω να αναφέρω ένα ακόμα τεράστιο προτέρημα της σειράς και αυτό είναι οι χαρακτήρες της. Δεν είναι μόνο ο Jason Suidekis ως Τεντ Λάσσο, ενός Αμερικανού προπονητη που δεν έχει ιδέα από το ποδόσφαιρο. Αρκετά κωμικός και ευδιάθετος χαρακτήρας όμως όσο περνάει η ώρα καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή του. Σε οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει θα είναι αυτός που θα βρεθεί πρώτος μπροστά για να βοηθήσει όμως δεν ισχύει όταν κάτι συμβαίνει στον ίδιο. Κρατάει τη θλίψη μέσα του με αποτέλεσμα να δούμε διάφορες εκρήξεις και να κρατάει πίσω τον εαυτό του και την ευτυχία του. Είναι επίσης και ο Roy Kent ο οποίος είναι η μετενσάρκωση του θρυλικού παίχτη της Manchester United, Roy Keane. Όσοι έχουν ιδέα ποιος είναι ο Roy Keane, αμέσως θα καταλάβετε το ποσό εκρηκτικός χαρακτήρας είναι ο Roy Kent. Από τον Jamie Tartt τη μετενσάρκωση του Τζακ Γκρίλις, τον Coach Beard που είναι ο βοηθός του Τεντ Λάσσο ή ακόμα και τον Nate, ο ball boy της ομάδας που έχει μια από τις καλύτερες αναπτύξεις που έχουμε δει στην τηλεόραση.

Τέλος την παράσταση την κλέβει η Hannah Waddingham ως η διευθύντρια της Richmond. Θα οω κάτι πολύ απλό. Υπάρχουν ταινίες και σειρές που πραγματικά είναι κακές. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης αν μπορούσα να το πω ευγενικά. Συνήθως αυτές οι σειρές θα σου πετάξουν διαφορά κοινωνικά πρότυπα και σου είναι αδύνατο να δεθεις μαζί τους, γιατι το τελικό προϊόν είναι απλά απαίσιο.Προσπαθούν δηλαδή να στηριχθουν σε σημαντικά κοινωνικά θέματα όπως η ανισότητα της γυναίκας μπας και ξεχωρίσουν σε κάτι. Αν θέλουμε να δούμε πως οφείλει να είναι το πρότυπο γυναίκας σε μια σειρά θα πρέπει να πάρουμε μαθήματα όλοι από την Ρεμπέκα. Σπάνια βλέπω τόσο καλογραμμενους χαρακτήρες και σε αυτή την περίπτωση έθεσαν νέες βάσεις.

Το Ted Lasso είναι παρέλαση προτύπων!!!

Μακάρι να μπορούσα να σας μοιραστώ όλα τα αισθήματα που μου προκάλεσε το Ted Lasso. Μακάρι να μπορούσα με απλές λέξεις να μοιραστώ τη μαγεία της συγκεκριμένης σειράς. Το Ted Lasso είναι ένα προσωπικό ταξίδι για τον καθένα μας. Θα δεθουμε με κάποιο χαρακτήρα γιατί θα δούμε τα προβλήματα μας σε αυτόν η ακομα και περισσότερους. Τα προσεγγίζει με αριστουργημστικό τρόπο και σε κάθε επιλυση σου προσφέρει το αίσθημα της λύτρωσης. Δεν είναι η σειρά μόνο για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο. Η σειρά ανήκει στο είδος των ανθρώπων που θέλουν να δουν μια σειρά που θα συζητάνε για χρόνια!

GOODBYE COACH LASSO

You may also like