fbpx
Home ReviewsGame Reviews NBA 2K20 | The Review

NBA 2K20 | The Review

Γράφει ο/η Νικόλαος Σύρπας

Pay to score; Ή μήπως όχι;

Κάποτε ήταν το ΝΒΑ LIVE… Μετά όμως το 2000 ήρθε το πρώτο παιχνίδι στο Dreamcast με τον Allen Iverson για εξώφυλλο. Oι κριτικές ήταν θετικές σε υπερβολικό βαθμό και έτσι σιγά σιγά η SEGA SPORTS άρχισε να ροκανίζει τον θρόνο του ΝΒΑ LIVE, μέχρι που το τελικό “χτύπημα” για την εκθρόνιση του πάλαι ποτέ κυρίαρχου στο μπασκετικό simulation video game genre ήρθε με την ανάληψη της έκδοσης του παιχνιδιού από την 2K Sports.

Στο σήμερα λοιπόν έχουμε την κυκλοφορία του νέου NBA 2K20 και αυτό από μόνο του είναι αρκετό ώστε να βγουν άλλη μια φορά τα ξίφη από την gaming κοινότητα προς τους δημιουργούς. Ο πρώτος λόγος φυσικά τα bugs  και glitches στην πρώτη μέρα της κυκλοφορίας ήταν γεγονός, πράγμα απαράδεκτο αν λάβουμε υπόψιν ότι το 2K παίζει χωρίς αντίπαλο και δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Βέβαια από τις πρώτες μέρες οι δημιουργοί έσπευσαν με ένα update κοντά στα 40 GB να τα διορθώσουν όλα. Ο δεύτερος λόγος και σημαντικότερος είναι φυσικά η παρουσία των microtransaction και στο φετινό 2K. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

GAMEPLAY

Αρχικά το μενού του 2K20 έχει απλοποιηθεί σημαντικά και έχει γίνει ακόμα πιο ευχάριστο με το κάθε mode να παρουσιάζεται ακόμα πιο φιλικό ακόμα και στον χρήστη που θα ασχοληθεί πρώτη φάρα με το εν λόγο franchise. Στο 2K ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν, παρά μόνο βελτιώσεις προς το καλύτερο, όπως τα animations των παικτών και οι επιμέρους ειδικές κινήσεις των μεγάλων αστέρων (Kyrie Irving, Kawaii Leonard, Kevin Durant). Στις πρώτες ώρες παιξίματος οι βετεράνοι του είδους θα διαπιστώσουν ότι στον τομέα τακτικής και στις συνθήκες αγώνα το 2K20 παίρνει άριστα για πλάκα. Το ΑΙ των παικτών αντιπάλων και μη είναι πραγματικά για σεμινάριο. Το Double Team  στην άμυνα αν παιχτεί σωστά πνίγει τον αντίπαλο, ενώ αν ένα πετυχημένο transition βρει την άμυνα αργή στην αντίδρασή της είναι σίγουρα καλάθια. Η αλληλοκάλυψη των παικτών δίνει ρέστα ενώ προξενεί  εντύπωση ότι αν ένας center για παράδειγμα είναι στα 4 fouls,  δύσκολα θα μαρκάρει πιο σκληρά κάτω από την ρακέτα, άρα τακτικά πρέπει να γίνει αλλαγή, υποψήφιε προπονητή!!! Όσον αφορά τους αγώνες, η δομή της παρουσίασης είναι ίδια με του pre game, Halftime και Post game show να είναι οφθαλμοφανές το click up στα γραφικά.

ΓΡΑΦΙΚΑ – ΗΧΟΣ

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ότι καλύτερο μας έχει δώσει η 2K Sports έως τώρα, τα physics λειτουργούν ομαλά, όπως και η κερκίδα φαίνεται ακόμα πιο ζωντανή, σε σημείο που σε αναγκάζει να εστιάζεις όχι μόνο στον παίκτη αλλά και στο backround της εικόνας. Ο ήχος κινείται σε εξωγήινα επίπεδα. Το voice acting εμφανώς βελτιωμένο και το soundtrack δένει απόλυτα και δίνει ένα ακόμα θετικό πρόσημο στην συνολική εμπειρία. Ένα ακόμα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ότι η κερκίδα ακούγεται πιο δυνατά τόσο σε επίπεδο ενθουσιασμού όσο και σε συνθήματα.

MODES

Και πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης. Στο παιχνίδι υπάρχουν τα κλασσικά modes, My Career, My Team, Play Now και My League. Ειδικότερα, το My GM το οποίο σας επιτρέπει να παίξετε το παιχνίδι από την θέση του manager σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες του NBA και να κατακτήσετε τίτλους. Το αρνητικό σε αυτό το mode είναι η προσθήκη των action points που περισσότερο χαλάνε την εμπειρία κάνοντας το Μy Gm ένα strategy mode χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Για το Play now τίποτα ιδιαίτερο, ως συνήθως επιλέγουμε μία ομάδα εναντίον μιας άλλης σε επίπεδο local ή online. Το ίδιο και το My league, καμία προσθήκη άξια αναφοράς. To My Team κινείται όπως όλα αντίστοιχα modes του είδους, κάρτες αθλητών που συλλέγει κανείς για να φτιάξει την Dream Team των ονείρων του.

Εκεί που υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη κάθε χρόνο όλο και πιο λίγο είναι το Μy Career mode. Εδώ την παραγωγή ανέλαβε φέτος το studio Spinghill Entertainment που ανήκει στον Lebron James, επόμενο είναι λοιπόν να τον δείτε να συμμετέχει στο story του παιχνιδιού όπως και πολλοί άλλοι μεγάλοι αστέρες του NBA. Αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός νεαρού παιδιού ο οποίος καθιερώνεται στην ομάδα μέσα από τις επιλογές του και την ηθική του όπου πολλές φορές θα είναι το βαρόμετρο για οτιδήποτε έχει να κάνει με story progression. Επίσης να αναφέρουμε χωρίς κανένα spoiler ότι η ιστορία του My career ελάχιστα φλερτάρει με τα γνωστά αμερικάνικα κλισέ και απεναντίας βλέπουμε μια πιο επαναστατική στάση του ήρωα απέναντι στο ψυχρό “αμερικάνικο σύστημα” του -ας επιβιώσει ο δυνατότερος-, αν θέλει κανείς μπορεί να τα βάλει με όλα και όλους αλλά τι θα γίνει μετά η καριέρα του;;; Ξεκινώντας το My career, ο πρώτος γολγοθάς είναι η εφαρμογή που κατεβάζεις στο smartphone σου, η οποία σε καλεί να βάλεις μία φωτογραφία σου για να σου μοιάζει ο χαρακτήρας που δημιουργείς. ΔΕΝ έγινε ποτέ αυτό, όσες φορές και αν προσπαθήσαμε, μάταια, η εφαρμογή δεν άνοιγε και όταν τελικά το έκανε δεν έμοιαζε καν με ανθρώπινο ον ο χαρακτήρας.

Επίσης, να πούμε ότι το My Career ζήτα πολύ από τον χρόνο μας για progression του χαρακτήρα μας, το grinding στα καλύτερα του, αλλιώς ζητά να ξοδέψουμε τα χρήματα μας. Το My career είναι αυτό το οποίο μπορεί να κάνει την διαφορά μέσα σε ένα 2Κ αλλά η πικρία των μικροσυναλλαγών μας επισκέπτεται συχνά.

Κλείνοντας, άξιο αναφοράς είναι η προσθήκη του γυναικείου WNBA που βέβαια παραμένει σε επίπεδο αγώνων μόνο και δεν εντάσσεται στα υπόλοιπα modes, που σημαίνει πως δεν επιτρέπει τον χρήστη να κάνει career με γυναίκα αθλητή. Ελπίζουμε στο μέλλον να το δούμε και αυτό. Το θετικό είναι ότι το target group μεγαλώνει και αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για την διάθεση του παιχνιδιού.

You may also like