fbpx
Home HOT Πέντε video games που πρέπει να γίνουν σειρά από το ΗΒΟ μετά το Last of us

Πέντε video games που πρέπει να γίνουν σειρά από το ΗΒΟ μετά το Last of us

Γράφει ο/η Γιώργος Τανής

Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών έχει επηρεάσει τον κόσμο του ψυχαγωγικού περιεχομένου και τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν είναι εξαίρεση. Πολλά παιχνίδια έχουν μεταφερθεί στη μικρή όπως και μεγάλη οθόνη και το HBO πρόσφατα έκανε την καλύτερη μεταφορά που έχουμε δει ποτέ. Μετά την προβολή του The Last of Us, παρουσιάζουμε πέντε video games που θα πρέπει να γίνουν σειρά από το HBO. Kαι φυσικά ευχόμαστε να μεταφερθούν με την ίδια φροντίδα που είδαμε στο Last of us.

RED DEAD REDEMPTION
Δεν γινόταν να μην ήταν η πρώτη μου επιλογή. Και θα μπορούσαμε να δούμε αρκετά όμορφα πραγματάκια από αυτή τη σειρά. Καταρχάς θα μπορούσε να ακολουθήσει την ιστορία του αγαπημένου Arthur Morgan και όπως είδαμε στο παιχνίδι να προσπαθούσε να βρει την ειρήνη του σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Η σειρά θα μπορούσε να εξερευνήσει τα θέματα της πίστης, της φιλίας και της επιβίωσης σε έναν σκληρό κόσμο, καθώς και τις συνέπειες των πράξεων των χαρακτήρων στο περιβάλλον τους. Με προσεκτική αναπαράσταση της εποχής και του τοπίου, αυτή η σειρά θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αληθοφανή ατμόσφαιρα της Άγριας Δύσης. Το Red Dead Redemption γενικά είναι ένα παιχνίδι που σου προκαλεί έντονα συναισθήματα και αν μπορούσε να μεταφερθεί με τη κατάλλη φροντίδα στη μικρή οθόνη, σίγουρα θα μιλάγαμε για μια από τις κορυφαίες σειρές όλων των εποχών. Γιατί το παιχνίδι πράγματι είναι από τα κορυφαία.

METRO
To Metro είναι μια περιπέτεια επιβίωσης σε έναν κόσμο μετά από μια παγκόσμια καταστροφή αφού έπεσαν πυρηνικές βόμβες. Η σειρά θα ακολουθούσε την ιστορία του Artyom, ενός νεαρού άντρα που ζει στο μετρό της Μόσχας, όπου οι επιζώντες έχουν δημιουργήσει μια κοινότητα μέσα στους σταθμούς και τους σήραγγες. Θα μπορούσε να εξερευνήσει τα θέματα της επιβίωσης, της ανθρώπινης φύσης και των συνεπειών των πράξεων των χαρακτήρων στον κόσμο τους. Με ένα σκοτεινό και συναρπαστικό σενάριο και μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, αυτή η σειρά θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανατριχιαστική αίσθηση και να προκαλέσει συζητήσεις για την ανθρώπινη κατάσταση σε έναν κόσμο που κυριολεκτικά έχει καταστραφεί. Με τη κατάλληλη φροντίδα του HBO ο ζοφειρός κόσμος του Ντιμίτρι Γκλουκόφσκι θα μπορούσε να μας παραδώσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

ALAN WAKE
Το παιχνίδι είναι μια σκοτεινή περιπέτεια μυστηρίου και τρόμου που ακολουθεί την ιστορία του Alan Wake, ενός συγγραφέα που αναζητά τη γυναίκα του που έχει εξαφανιστεί σε ένα μικρό χωριό στην Ουάσιγκτον. Η σειρά θα μπορούσε να ακολουθήσει την ιστορία του Alan Wake καθώς αντιμετωπίζει τις σκοτεινές δυνάμεις που καταδιώκουν το χωριό, και να εξερευνήσει τα θέματα της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ψυχολογίας. Η σειρά θα μπορούσε να δημιουργήσει μια συναρπαστική ατμόσφαιρα, με στοιχεία μυστηρίου και τρόμου, και να παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα ιστορία με πολυεπίπεδους χαρακτήρες. Προσωπικά το Alan Wake το θεωρώ το καλύτερο παιχνίδι που έχει παραδώσει η Remedy και φυσικά είναι πιο εύκολο να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη καθώς το format του παιχνιδιού ήταν χωρισμένο σε επεισόδια.

ΒΙΟSHOCK
Δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το Bioshock είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυβραβευμένα βιντεοπαιχνίδια που κυκλοφόρησαν ποτέ. θα βλέπαμε την παράξενη και τρομακτική πόλη του Rapture, όπου ένας διαβόητος εφευρέτης δημιούργησε μια κοινωνία με βάση την επιστήμη και τη μυστικοπάθεια. Και το κυριότερο είναι ότι η Rapture είναι μια πόλη που υπάρχει μέσα στη θάλασσα. Με μια σοβαρή προσέγγιση στα θέματα της επιστήμης και της φιλοσοφίας που βασίζεται το Bioshock,θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον μιας μεγάλης μερίδας του κοινού. Από τότε που ασχολήθηκα για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο τίτλο, ονειρευόμουν κάποτε να το δω σε μια σειρά. Εύχομαι κάποιος να διαβάσει αυτό το άρθρο και πράγματι να δούμε το Bioshock στο HBO.

MASS EFFECT
Το Mass Effect είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και εκτεταμένα σύμπαντα των video games. Θα μπορούσαμε να δούμε τις περιπέτειες του Commander Shepard καθώς ανακαλύπτει και προσπαθεί να σταματήσει μια αρχαία φονική μηχανή, γνωστή ως Reapers. Η σειρά μπορεί να εξερευνήσει τον γαλαξία του Mass Effect και να παρουσιάσει μια εκπληκτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας, με στοιχεία δράσης, περιπέτειας και ρομάντζου. Μπορεί επίσης να προσφέρει πολλούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες και θέματα, όπως η ηθική, η πίστη και η φύση της ανθρωπότητας. Μια τέτοια σειρά θα μπορούσε να απευθύνεται σε φαν της επιστημονικής φαντασίας καθώς σπάνια βλέπουμε τέτοιες σειρές στην τηλεόραση. Τέλος θα ήταν ιδανική για αυτούς που αναζητούν μια συναρπαστική και βαθιά ιστορία.

Αυτά ήταν πέντε video games που πρέπει να γίνουν σειρά από το ΗΒΟ μετά το Last of us. Αν έχετε άλλα franchises που θα μπορούσαν να πάρουν την φροντίδα HBO, γράψτε την στα σχόλια.

You may also like