fbpx
Home NewsGaming News Phil Spencer: Απαντά στην αύξηση τιμής των Xbox και στο deal Activision Blizzard

Phil Spencer: Απαντά στην αύξηση τιμής των Xbox και στο deal Activision Blizzard

Γράφει ο/η Ανδρέας Κωνσταντινίδης

Η ανακοίνωση της Sony σχετικά με την αύξηση των τιμών του PS5 σίγουρα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα.

Επιπλέον, ο αποκλεισμός των αγορών της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ από αυτή την αύξηση , δεν έκανε την συνολική εικόνα αυτής της είδησης καλύτερη. Από την πλευρά της η Microsoft διαβεβαίωσε τον κόσμο που την ακολουθεί και αυτούς που θέλουν να προβούν σε μια μελλοντική αγορά κονσόλας Xbox,  ότι δεν σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή των Xbox Series X|S.

Τώρα, το μεγάλο αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, έριξε περισσότερο φως σε αυτή την τοποθέτηση.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Σπένσερ είπε: «όταν κοιτάζουμε τις κονσόλες μας […] πιστεύουμε ότι η αξία είναι απίστευτα σημαντική» Μάλιστα συμπλήρωσε ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο σε αυτή την δήλωση και ανέφερε ότι το 50% των νέων πελατών της βάσης χρηστών του Xbox,  έχουν αποκτηθεί χάρη στο Series S, τη φθηνότερη κονσόλα του Xbox.

Συνέχισε λέγοντας, πως, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα για την ώρα, το Xbox δεν έχει σχέδια να αυξήσει τις τιμές την δεδομένη χρονική στιγμή.  «Σε μια εποχή που οι πελάτες μας είναι οικονομικά πιο πιεσμένοι και πιο αβέβαιοι από ποτέ, δεν πιστεύουμε ότι είναι η σωστή κίνηση για εμάς σε αυτό το σημείο να αυξήσουμε τις τιμές στην κονσόλα μας».

Οι δηλώσεις του είναι πέρα για πέρα λογικές, καθώς σε μια αγορά που συνεχώς μεταβάλλεται και αυξάνει ακόμα και σε ωριαία βάση τα επίπεδα τιμών σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, ενέργειες σαν τις παραπάνω, να προκαλούν θετική εντύπωση στον κόσμο του καταναλωτή.

Η συνέντευξη φυσικά συνεχίστηκε με ακόμα ένα καυτό θέμα των ημερών, την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την μεριά της Sony κατά κύριο λόγο, η οποία παρά τις αντιδράσεις εντυπωσιασμού, συνεχίζει το promo των exclusive συνεργασιών σε multiplatform παιχνίδια.

Δεν φαίνεται ότι το πάρτι εξαγορών της Microsoft θα τελειώσει όταν και εάν η συμφωνία Activision Blizzard κλείσει οριστικά. Όχι σύμφωνα με τα τελευταία σχόλια του ίδιου του Σπένσερ.  Όταν ρωτήθηκε αν το Xbox θα μπορούσε να “πατήσει pause” σε περαιτέρω εξαγορές, απάντησε:

«Ζούμε σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά, δεν νομίζω ότι μπορούμε να πατήσουμε παύση σε τίποτα. Η Tencent είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών στον πλανήτη σήμερα και συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε gaming περιεχόμενο και δημιουργούς παιχνιδιών. Η Sony είναι μια μεγαλύτερη επιχείρηση από ότι είμαστε εμέις στο gaming σήμερα και συνεχίζουν και εκείνοι να επενδύουν»

«Όταν κοιτάζετε τις επενδύσεις που έχουμε κάνει, καταλαβαίνει κανείς, ότι είναι μια εξαιρετικά, εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά και προσπαθούμε να είμαστε ένας σημαντικός παίκτης σε αυτήν. Θέλουμε να προσφέρουμε εξαιρετικό περιεχόμενο στους παίκτες μας και θα παραμείνουμε ενεργοί σε αυτό, είτε πρόκειται για επένδυση στις εσωτερικές μας ομάδες που δημιουργούν ήδη υπέροχα παιχνίδια, που ο κόσμος γνωρίζει και αγαπά, είτε πρόκειται για το χτίσιμο νέων συνεργασιών.»

Ο Φιλ,  πρόσθεσε, ότι θέλει να «διασφαλίσει πως το Xbox βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και του ανταγωνισμού».

Παρακολουθήστε την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

You may also like