fbpx
Home HOT Το να είσαι fan-boy δεν είναι μαγκιά αλλά αυτοταπείνωση

Το να είσαι fan-boy δεν είναι μαγκιά αλλά αυτοταπείνωση

Γράφει ο/η Γιώργος Τανής

Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να γράψω το συγκεκριμένο κείμενο. Δεν ήθελα και εγώ να είμαι μέρος αυτού του άθλιου θεάματος που λαμβάνει χώρα σε όλη την gaming κοινότητα. Όμως καλό είναι να πούμε ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει λίγο. Γιατί υπέροχο πράγμα η αγάπη σε κάτι, αλλά όταν η ηλιθιότητα ξεπερνάει την αγνή αγάπη σου για κάτι τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα. Και συγνώμη σε κάποιους αν θεωρήσουν το ύφος μου επιθετικό. Δεν είναι καθόλου επιθετικό αλλά όταν λειτουργείς σαν φερέφωνο μιας μεγάλης εταιρείας και δικαιολογείς το παραμικρό τότε υπάρχει πρόβλημα. Όχι γενικά στις απόψεις σου πάνω στο gaming αλλά και στην ίδια σου τη ζωή.

Long story short. Τι έγινε πρόσφατα στο θαυμαστό κόσμο του gaming και ξεκίνησε όλος αυτός ο πόλεμος. H Microsoft έβγαλε ένα κακό παιχνίδι το Redfall. Οι μεν παρέβλεψαν την κακή κυκλοφορία ενός αποκλειστικού τίτλου και δοξάζαν μια συνδρομητική υπηρεσία που αντικειμενικά έχει χάσει την ποιότητα του τον τελευταίο καιρό. Οι δε λοιπόν δοξάζαν την άλλη εταιρεία που κυκλοφορεί μόνο ”συγκλονιστικές gaming εμπειρίες” και πόσο τυχεροί νιώθουν που έχουν αυτή την κονσόλα στο σπίτι τους, ακόμα και αν τον τελευταίο καιρό δικαιολογούν το κάθε τι περιέργο που επιβάλλει. Το μόνο κοινό που υπάρχει σε αυτές τις δυο γραμμές είναι η ηλιθιότητα. Γιατί αντικειμενικά δεν βγάζεις λεφτά από καμία gaming εταιρεία, αντιθέτως τα σκας. Δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα που θα μπει ένα γκολ στο 90, η ομάδα σου παραμένει στην πρώτη κατηγορία και ο παίχτης δείχνει το σήμα της ομάδας στους οπαδούς. Θα δικαιολογήσω τον οπαδισμό σε αθλητικά αλλά όχι τον χουλιγκανισμό. Αλλα ρε εσείς για ποιό λόγο να γίνει επίθεση σε ανθρώπους που έχουν άλλη κονσόλα από εσάς. Καλό είναι να πούμε και για τους ”δημοσιογράφους” που χάρις στο gaming φανμπόισμο βλέπουν τα νούμερα να ανεβαίνουν και φυσικά να παίρνουν πρώτοι κωδικοί για παιχνίδια. Αυτή είναι άλλη φάρα και καλό είναι να ασχοληθούμε πιο μετά από αυτούς.

Δεν θέλω να αναλύσω το τι έγινε με το Redfall. Δεν θέλω να πω αν αξίζει ο Σπένσερ τη θέση που έχει. Αντικειμενικά είναι σε μια θέση που για να φτάσεις εκεί δεν είναι τυχαίο. ΄Εχει από πάνω του πιο σημαντικά κεφάλια από αυτόν και μπορούν να καταλάβουν αν ο Φιλ Σπένσερ είναι ικανός να συνεχίσει. Άλλωστε αυτοί δεν κοιτάνε την ποιότητα. Δεν κοιτάνε την τέχνη.

Αν η τέχνη πουλούσε, τότε θα τη βλέπαμε περισσότερο στα παιχνίδια.

Ο Φιλ Σπένσερ έχει θετικό πρόσημο στη Microsoft. Της φέρνει χρήματα. Το ίδιο και ο Jim Ryan που αρκετός κόσμος τον χαρακτηρίζει ως ”ταβερνιάρη”. Όταν στο τέλος της ημέρας η εταιρεία βλέπει χρήματα στο λογαριασμό της, τότε όλοι είναι χαρούμενοι. Γιατί εντάξει καλός είναι και ο ρομαντισμός και η αίσθηση δικαίου που χαρακτηρίζει την ξακουστή gaming κοινότητα. Ξέρετε αυτοί που λειτουργούν σαν τιμωροί σε άθλιες πολιτικές εταιρειών. Αυτοί που θα βγάλουν το στήθος τους μπροστά και μέσω ένος τουίτ θα ρίξουν μια εταιρεία. Θα γίνει και μια μάζωξη δυσαρεστημένων οπαδών. Θα κατακρίνουμε την κάθε ΕΑ για τις άθλιες πολιτικές της, όμως αυτή θα βλέπει συνεχώς οι ”άθλιες” της τακτικές να της φέρνουν χρήματα. Με τον Σπένσερ και Ryan η κάθε εταιρεία βλέπει συνεχής αύξηση στα κέρδη τους. Οπότε είναι χαρούμενοι. Και γιατί το εξήγησα έτσι λες και μιλούσα σε πεντάχρονο. Για να σου δείξω κάτι πολύ απλό. Ότι είσαι ηλίθιος!

Koυράστηκα να περιμένω συνεχώς την κάθε κυκλοφορία ενός παιχνιδιού και να είμαστε σαν κοράκια από πάνω. Πρόσεχε δεν λεω ότι είναι κατακριτέο να ασκείς αρνητική κριτική σε ένα παιχνίδι που δεν είναι αρκετά καλό. Το πρόβλήμα μου είναι με την κάθε κακή κυκλοφορία ενός παιχνιδιού να έχεις ετοιμάσει το ποιήμα να δοξάσεις την άλλη εταιρεία. Προσπαθώ να καταλάβω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να καταλάβω τι σκοπό εξυπηρετεί η τυφλή πίστη. Αλλά πραγματικά δεν μπορώ. Ίσως το να προσπαθήσω να μιλήσω με fan-boys χρειάζεται κάτι απλό. Να ρίξω το iq μου στα τάρταρα μπας και βγάλω άκρη. Δεν θα το κάνω αυτό για το αγαπημένο μου χόμπι.

Κουράστηκα να υπάρχει αυτός ο πόλεμος. Το gaming ξέρω ότι είναι κάτι όμορφο. Παίζουμε ένα παιχνίδι και όταν βρίσκουμε κάποιον σε μια κοινή παρέα και έχουμε λατρέψει το ίδιο παιχνίδι, αμέσως σχηματίζεται ένας περίεργος θεσμός φιλίας. Θα μιλήσουμε με το ίδιο πάθος για κάτι που αγαπήσαμε. Δεν υψώνω σε καμία περίπτωση ασπίδα για το ότι η Μicrosoft τα τελευταία χρόνια ρίχνει χαρταετό, ούτε ότι η Sony σου λέει για να παίξεις ένα παλιό παιχνίδι, δώσε 10 ευρώ. Αυτά είναι για εσάς που συνεχίζετε με μανία τον ιερό αγώνα της κάθε εταιρείας. Ίσως να είμαι εγώ ο ηλίθιος τελικά που δεν παίρνω μέρος στην ιερή μάχη κονσολών. Αλλά προσπαθώ τον ελεύθερο μου χρόνο να περάσω τον χρόνο μου πιο δημιουργικά.

Ίσως φταίει που είστε και ευκολόπιστοι και στηρίζετε τον κάθε αρθόγραφο. Ξέρετε αυτούς που θα κάνουν τα στραβά μάτια στο κάθε τι με σκοπό να τα έχουν καλά με την εταιρεία που τους δίνει παιχνίδια. Και αυτό έχει αποτέλεσμα σε εσάς. Να φανατίζεστε με κάτι που δεν έχει καν νόημα. Να φανατίζεστε με ένα παιχνίδι , μια εταιρεία, χαρτογιακάδες και φυσικά να σχολιάζετε στον κάθε τυχαίο δημοσιογράφο πόσο καλά τα λέει και ότι είναι με εσάς. Κανένας αρθρογράφος ή εταιρεία δεν είναι με εσάς. Όλοι θέλουν κάτι απλό. Να μεγαλώσουν τα νούμερα. Και ποιός είμαι εγώ που μιλάω θα πει σωστά κάποιος. Ένα τίποτα είμαι που έχει κουραστεί από τον πόλεμο που επικρατεί αλλά κυρίως την ηλιθιότητα. Και συγνώμη για άλλη μια φορά που το ύφος μου είναι επιθετικό. Αλλά τόσο καιρό έκανα υπομονή, κρατούσα την οργή μου μέσα με όλα τα φερέφωνα της κάθε εταιρείας.

Και επειδή έγραψα πολλά. Θα πω κάτι τελευταίο και με τη σειρά μου να κλείσω. Σας ευχαριστώ που συνεχώς καταφέρνετε να μου καταστρέψετε το gaming. Και το καταφέρατε. Φοβάμαι να μιλήσω. Φοβάμαι πια να πω ότι λάτρεψα ένα παιχνίδι μιας εταιρείας χωρίς να δεχθώ αρνητικά σχόλια από fan-boys. Λάτρεψα το Days Gone που δέχθηκε αμέτρητες αρνητικές κριτικές όπως και παιχνίδια της Μicrosoft. Λατρεύω τα παιχνίδια της κάθε εταιρείας όπως και τις συνδρομητικές της. Υπάρχουν παιχνιδάρες για κάποιους και εγώ δεν τα θεώρησα πότε μου καλά παιχνίδια. Αλλά φοβάμαι να μιλήσω γιατί θα φανεί ότι στηρίζω την κάθε εταιρεία. Αλλά πια δεν μπορώ να μοιραστώ την αγάπη μου. Αυτός είναι ο λόγος που τον τελευταίο χρόνο δεν παίζω πια συχνά. Γιατί σκέφτομαι όταν παίζω ένα παιχνίδι που δεν είναι καλό, θα φανεί ότι στηρίζω τη χ εταιρεία.

Οπότε ναι είστε ηλίθιοι. Μέσω του φανατισμού σας μου καταστρέψατε το αγαπημένο μου χόμπι.

You may also like