Η Dontnod Entertainment μετά το πραγματικά πολύ καλό Life is Strange μας φέρνει ακόμη μια φιλόδοξη προσπάθεια. Το όνομα αυτού; Vampyr!
Αυτή τη φορά και τρία χρόνια περίπου μετά του Life is Strange η εταιρία αποφάσισε να δουλέψει πάνω σε ένα setting που κακά τα ψέματα σπάνια καταπιάνεται κάποιος, με τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα να είναι απλά τραγικά. Η θεματολογία των βρικολάκων στη βιομηχανία των Video Games δεν είχε (κακώς κατά την άποψη μου) την ίδια μεταχείριση με αυτή των ζωντανών νεκρών.

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 1918 σε μια περίοδο που η Ισπανική γρίπη στοίχησε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Dr. Jonathan Raid, ένας αιματολόγος που υπηρέτησε στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά από χρόνια γυρίζει πίσω στη πόλη στην οποία μεγάλωσε.
Σε αυτή τη διαδρομή ο Dr Reid δέχεται επίθεση, όταν ξυπνάει λίγες μέρες αργότερα ανακαλύπτοντας πως για κάποιο λόγο πλέον είναι βρικόλακας. Με το πρώτο του θύμα να του κοστίζει ακριβά.
Σε ένα σενάριο με ικανοποιητική διάρκεια, περίπου στις 25 με 30 ώρες. θα χρειαστεί να πάρετε δύσκολες αποφάσεις. Αυτές θα καθορίσουν τον χαρακτήρα σας αλλά και τους γύρω σας, που μπορεί να γίνουν φίλοι, εχθροί ακόμα και θηράματα για τη δίψα σας. Η ατμόσφαιρα του Λονδίνου είναι φανταστική. Σε βάζει καλά στο πετσί του ρολού σε σημείο που θα σας κάνει να δεθείτε με τον χαρακτήρα σας. Ναι ακόμη και αν αυτός είναι ένας βρικόλακας. Ούτως η άλλως στη τωρινή ποπ κουλτούρα με τις αμέτρητες σειρές και ταινίες γύρω από το θέμα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Βέβαια εδώ μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με teenagers ούτε με οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με αυτή τη ποπ κουλτούρα.

Στη πορεία του παιχνιδιού και από τη στιγμή που είστε βρικόλακας θα χρειαστεί να τραφείτε. Αυτό μπορεί να γίνει από τους NPCs μέσα στο παιχνίδι είτε τρώγοντας για παράδειγμα απλά ποντίκια. Βέβαια αυτό θα έχει ως συνέπεια την πολύ αργή ανάπτυξη των ικανοτήτων σας μιας και όλα αυτά μεταφράζονται σε XP (experience points) για την αναβάθμιση των skill σας. Έτσι ανάλογα και με το ποιον δρόμο θα ακολουθήσετε καθορίζει και την δυσκολία του παιχνιδιού. Η απόφαση είναι καθαρά δική σας με απειροελάχιστες εξαιρέσεις.
Για να κερδίσετε περισσότερα XP, θα χρειαστεί να μιλήσετε με τους NPCs, να ανακαλύψετε και να κάνετε τα side quests που σας προσφέρουν.

Τεχνικά το Vampyr καταφέρνει να είναι εντυπωσιακό και μέτριο ταυτόχρονα. Έχοντας στη μηχανή του την Unreal Engine 4, το οπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο όσο αφορά το Level Design, με τα μοντέλα των χαρακτήρων να είναι μέτρια με ανέκφραστα πρόσωπα. Εδώ φαίνεται το περιορισμένο μπάτζετ που υπάρχει.
Σε αντίθεση με το οπτικό κομμάτι, το voice acting από τον πρωταγωνιστή μέχρι και τον τελευταίο NPC είναι εξαιρετικό. Οι ήχοι και οι μελωδίες του Olivier Deriviere δένουν άψογα στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.
Σύστημα παρουσίασης
Corsair Carbide Air 540
Asus Rog Strix B350-F Gaming
AMD Ryzen 5 1600 3600MHz
Corsair Hydro H110i
Corsair Vengeance 16GB 3000MHz
Asus Strix Radeon RX 580 8GB*2
Samsung 970 Evo 250GB
Samsung 860 Evo 1TB
Dell SE2717H