fbpx
Home ReviewsGame Reviews Horizon Forbidden West: Burning Shores DLC | The Review

Horizon Forbidden West: Burning Shores DLC | The Review

Γράφει ο/η Διονύσης Καμπιώτης

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Horizon Forbidden West η Guerilla μας δίνει ένα αμφιλεγόμενο DLC για το παιχνίδι. Και λέω αμφιλεγόμενο επειδή αποφάσισε ενώ το βασικό παιχνίδι κυκλοφόρησε και σε κονσόλες προηγούμενης γενιάς, το DLC του να βγει μόνο σε PS5 αποκλείοντας όλους όσους το έπαιξαν σε PS4. Αν σκεφτεί κανείς, επίσης, ότι το Horizon Forbidden West βγήκε σε περίοδο που η διαθεσιμότητα του PS5 ήταν περιορισμένη, καταλαβαίνουμε πόσοι το έπαιξαν σε PS4 και μένουν εκτός αν δεν έχουν προβεί σε αγορά της next gen κονσόλας της Sony. Ευτυχώς το παιχνίδι, τελικά, διέθετε free next gen upgrade για το PS5 για όσους αγόρασαν μετά την νέα κονσόλα.

Για να επιστρέψουμε όμως στο DLC και για τους λόγους που το περιμέναμε, πρώτον γιατί ψάχναμε μια αφορμή να επιστρέψουμε στον πανέμορφό του κόσμο και δεύτερον επειδή ήμασταν σίγουροι για την ποιότητα ενός επερχόμενου DLC με βάση και το DLC που είχε βγάλει η Guerilla στο πρώτο παιχνίδι, Horizon Zero Dawn, το Frozen Wilds. Πιστή, λοιπόν, στο ραντεβού της και στον υψηλό πήχη που είχαμε θέσει όσοι αγαπήσαμε τον βασικό τίτλο, η Guerilla δεν θα μας απογοητεύσει για ακόμη μια φορά.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι παρακάτω το κείμενο θα περιέχει spoilers για την ιστορία του βασικού παιχνιδιού, μιας και για να παίξεις το DLC του είναι απαραίτητο να έχεις ολοκληρώσει την βασική ιστορία.

Αφού έχουμε σώσει, για ακόμη μια φορά, την Γη από την απειλή των Zenith και της Tilda, ο Sylens μας καλεί και μας ενημερώνει ότι ενώ αναζητούσε δεδομένα στα απομεινάρια της βάσης τους για τυχόν βοήθεια για το Nemesis, ανακάλυψε ότι οι ταξιδιώτες από το διάστημα που έφτασαν στη Γη με το Odyssey ήταν δεκατρείς και όχι δώδεκα όπως αρχικά πιστεύαμε. Ένας κατάφερε να ξεφύγει και συγκεκριμένα ο Walter Londra, ένας μεγιστάνας της αεροδιαστημικής του 21ου αιώνα, ο οποίος ήταν και μια διασημότητα για την εποχή. Στόχος μας λοιπόν να πάμε στον τόπο που διέφυγε και να τον αναζητήσουμε, μιας και κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η περιοχή που θα κατευθυνθούμε βρίσκεται προς την νότια μεριά και ονομάζεται Φλεγόμενες Ακτές (Burning Shores) ή αλλιώς με βάση το πως ονομαζόταν χίλια χρόνια πριν από την ιστορία που διαδραματίζεται το παιχνίδι, Λος Άντζελες. Δεν είναι τυχαία φυσικά η επιλογή της περιοχής για τον Londra, μιας και εκεί είχε έδρα η εταιρία του, Heaven, η οποία ασχολούνταν με εξορύξεις στο διάστημα. Ο Londra αναφέρεται από τον Sylens ως ο πιο πανούργος εκ των Zenith, οπότε καταλαβαίνουμε τις προκλήσεις που μας περιμένουν στην συνέχεια του DLC.

Η επιστροφή μας στο παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως ομαλή μιας και χρειάστηκα ελάχιστα λεπτά για να ξαναθυμηθώ τους μηχανισμούς του την στιγμή που προσθέτονται νέα στοιχεία όπως όπλα (Γάντι σκιάς), στολές και καινούργιες ικανότητες, νέες μηχανές για να αντιμετωπίσουμε, αυξάνοντας παράλληλα και το επίπεδο του χαρακτήρα μας – πέρα του 50 που ήταν το όριο στο βασικό παιχνίδι. Θα συναντήσουμε νέα πρόσωπα που θα μας βοηθήσουν στη νέα μας περιπέτεια καθώς και θα εισαχθούν και κάποιοι νέοι μηχανισμοί, όπως σε διάφορα σημεία στο χάρτη θα βρούμε κάποιες πίδακες νερού όπου με την βοήθεια της ασπίδας (shieldwing) θα μας πετάξουν ψηλά, κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ στη μάχη, αλλά και μια βαλλίστρα που με τα βέλη της μπορούμε να δημιουργήσουμε σκάλα για να ανεβούμε πάνω σε διάφορα σημεία. Θα βουτήξουμε μέσα στα πανέμορφα νερά του Λος Άντζελες με ένα καινούριο ιπτάμενο mount (το Waterwing, όπως βέβαια μας είχαν δείξει και στο trailer που είχε δώσει η Sony πριν την κυκλοφορία του DLC) αλλά και με την προσθήκη βάρκας θα εξερευνήσουμε διάφορα νησιά του χάρτη.

Εκεί που συνεχίζει να εντυπωσιάζει το Burning Shores είναι φυσικά στο πανέμορφό του κόσμο και τα μαγευτικά του τοπία που σε αφήνουν κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό σε κάθε γωνιά που θα επισκεφθούμε. Πραγματικά συστήνεται το να καθόμαστε πάνω από γκρεμούς, λόφους ή ακόμα και πάνω στο Sunwing και να “χαζεύουμε” την θέα που είναι κυριολεκτικά χάρμα οφθαλμών.

Αποδοτικά, ο τίτλος “τρέχει νεράκι” στα 60 και 120 frames αντίστοιχα , ανάλογα με το mode που θα επιλέξουμε καθώς υποστηρίζει Variable Refresh Rate (VRR) τεχνολογία και High Refresh Rate (HFR) – για τηλεοράσεις που τα υποστηρίζουν, – τα οποία βέβαια έγιναν διαθέσιμα με το αντίστοιχο update αργότερα από την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Η διάρκειά του κυμαίνεται γύρω στις 7-10 ώρες και ανάλογα την εξερεύνηση που θα κάνουμε και με τα διάφορα side quests θα την επεκτείνουμε κι άλλο, με αποτέλεσμα να κρίνεται ικανοποιητική η τιμή των 19.99€ που διατίθεται από την Sony.

You may also like