fbpx
Home ReviewsGame Reviews Kirby’s Dream Buffet | The Review

Kirby’s Dream Buffet | The Review

Γράφει ο/η Παναγιώτης Δημητρακόπουλος

Η Nintendo, όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι, έχει ως βασικό στόχο να μας χαρίζει οικογενειακές στιγμές μέσω των παιχνιδιών της και των πολύχρωμων αλλά και ευχάριστων στο μάτι χαρακτήρων της. Η μεγαλύτερη μασκότ της, ο Mario έχει καταφέρει το εν λόγω εγχείρημα πολλές φορές τόσο με τους mainline τίτλους του αλλά και με τα αθλητικά (και όχι μόνο) spin-off του.

Ανάμεσα στις ευχάριστες μασκότ της Nintendo βρίσκεται και ο Kirby, αυτός ο ροζ συννεφούλης με την ασταμάτητη όρεξη και την ικανότητα να αντιγράφει τις δυνάμεις και ικανότητες των αντιπάλων του. Το παιδί του Masahiro Sakurai είχε πολλές φορές την τιμητική του τόσο σε μοναδικούς τίτλους όπως το πρόσφατο Forgotten Land αλλά και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε mashup παιχνίδια όπως το Super Smash Bros. Ultimate.

Με μια δόση από Fall Guys και Super Monkey Ball ο Kirby επιστρέφει με μια μεγάλη δεξίωση και ένα εξίσου μεγάλο μπουφέ. Φαγητά και γλυκά κάθε είδους απλώνονται σε πίστες και λαχταριστές διαδρομές για να μας φέρουν όλο και πιο κοντά στην κορυφή (της παχυσαρκίας). Αλλά αυτό δεν πτοεί τον μικρό μας χαριτωμένο φίλο αφού πρόκειται για ένα ονειρικό buffet.

To Kirby’s Dream Buffet είναι ένας spin-off τίτλος από την HAL Laboratory που ομολογουμένως ανακοινώθηκε στα ξαφνικά αλλά αμέσως μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Τέσσερις (συνήθως) εκδοχές του Kirby καλούνται να κυλήσουν σε διάφορες πίστες γεμάτες γλυκά και λιχουδιές με στόχο το ποιος από όλους θα γίνει πιο χοντρός τρώγοντας τις περισσότερες φράουλες. Μια ζυγαριά στο τέλος των αγώνων κρινει τον νικητή επιβραβεύοντάς τον με πόντους, διακοσμητικά αντικείμενα και άλλα αντίστοιχα δώρα.

Φράουλες, παγωτά, μπέικον, ψωμάκια, τσουρέκια, πίκλες και άλλα πεντανόστιμα φαγητά θα βρεθούν στο δρόμο μας καθώς κατευθυνόμαστε σε πολυόροφες τάρτες γεμάτες σαντιγί και φράουλες. Όλα αυτά διαδραματίζονται σε πίστες στρωμένες με μπισκότα ή ξύλα κοπής, κατάλληλα στρωμένα για να συνθέσουν τα τέλεια εμπόδια και τις πιο νόστιμες συγκυρίες. Με κάθε μπουκιά ο Kirby μεγαλώνει σε εξωφρενικά επίπεδα, γίνεται ένα μπαλόνι που μπορεί να φτάσει πιο γρήγορα στην τελική γραμμή αλλά διατηρεί το ρίσκο να μην μπορεί να επανέλθει στην πίστα αν τυχόν βγει εκτός αυτής.

Οι πίστες είναι δομημένες όπως ένα Kart game, με τα φρούτα και τα γλυκά να αποτελούν τα νομίσματα που θα μας μεγαλώσουν ενώ μπισκοτένια κουτιά θα μας δώσουν κάποιο προσωρινά power up που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την πρωτιά. Γεύματα όπως το Hot pepper μας μετατρέπουν σε φλεγόμενες σφαίρες ενώ άλλα όπως τα donut μας δίνουν ώθηση ενάντια σε εμπόδια και αντιπάλους. Κάθε όπλο χρησιμεύει σε κάποια συγκεκριμένη κατάσταση και η σωστή χρήση τους θα μας οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη νίκη.

Το βασικό mode, Gourmet Grand Prix μας βάζει σε έναν αγώνα τεσσάρων σκελών με κάθε σκέλος να αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό mini-game. Πρώτο στην σειρά είναι πάντα ένας αγώνας, με τους συμμετέχοντας να διασχίζουν ένα διαφορετικό στάδιο μέχρι να φτάσουν στις 3 τελευταίες τάρτες. Επόμενο, συνήθως, στην σειρά είναι ένα mini-game όπου όλοι οι παίκτες προσπαθούν να μαζέψουν όσες περισσότερες φράουλες γίνεται εμποδίζοντας παράλληλα τους αντιπάλους τους. Στην τρίτη διαδρομή επιστρέφουμε και πάλι σε έναν αγώνα με το τελευταίο αγώνισμα να είναι ένα Battle Royale όπου κάθε παίκτης μπορεί να βγει εκτός πίστας – με αποτέλεσμα να χάνονται φράουλες από αυτόν που πέφτει έξω και να τις παίρνει όποιος τον έβγαλε.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, οι τέσσερις συμμετέχοντες τοποθετούνται σε ζυγαριές με τον πιο βαρύ να παίρνει την νίκη. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι φράουλες που φάγαμε ένας παράγοντας νίκης αλλά έχουμε και άλλες μετρήσεις όπως το πόσα ring outs έγιναν και από ποιον παίκτη ή πόσα power-ups χρησιμοποιήθηκαν. Αυτό είναι ένα στοιχείο που το έχουμε δει και σε άλλα party games όπως το Mario Party.

Τα έπαθλα ποικίλουν σε διακοσμητικά αντικείμενα και διακριτικά. Χρώματα, εμφανίσεις, ρούχα και διακοσμητικά για το hub είναι μόνο μερικά από αυτά που θα ξεκλειδώσουμε στο τέλος του αγώνα ή αν ανέβουμε σε ένα από τα 135 διαφορετικά ranks.

Πέρα από το Grand Prix, μπορούμε να επιλέξουμε τα Single Races, Single Minimgaes, Single Battle Royale καθώς και ένα practice Arena όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε όλα τα power ups και να συνηθίσουμε την κίνηση και τα κουμπιά του παιχνιδιού. Από την άλλη, τα online modes χωρίζονται σε four-player online ranked ή password matches διαφορετικά έχουμε και το 4-player local play το οποίο όμως απαιτεί και τεσσερις διαφορετικές κονσόλες με αντίγραφα του παιχνιδιού.

Η online εμπειρία ήταν ως επί τω πλείστον καλή. Οι αγώνες χαρακτηρίστηκαν από χάος και ασταμάτητη δράση με το άγχος και την αδρεναλίνη να είναι μόνιμα σε υψηλά επίπεδα και την διασκέδαση να παραμένει αμείωτη. Η σύνδεση παρέμενε σταθερή καθόλη την διάρκεια ενός αγώνα με μικρές καθυστερήσεις ή κολλήματα σε σημεία που δεν κρατούσαν πάνω από 1-2 δευτερόλεπτα.

Ως προς το περιεχόμενο, το Kirby’s Dream Buffet έχει 16 διαφορετικές πίστες με διαφορετικά εμπόδια και σχεδιασμό. Είναι απλά στην δομή τους και αφού τα μάθουμε απ’έξω δεν θα δυσκολευτούμε να περιπλανηθούμε σε αυτά. Ακόμα και τα εμπόδια είναι εύκολα στην προσπέρασή τους οπότε κάθε αγώνας θα φαντάζει σύντομος και..παιδικός. Ωστόσο, το Dream Buffet έχει μια γοητεία που δύσκολα βρίσκουμε σε άλλα παιχνίδια του είδους και είναι και ένα καλοφτιαγμένο spin-off.

Το Dream Buffet είναι ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό παιχνίδι σε μια ελκυστική τιμή. Με 135 επίπεδα για τον λογαριασμό μας, αρκετά διακοσμητικά και συλλεκτικά αντικείμενα και ισορροπημένα online modes πάντα θα υπάρχει κάτι να κάνουμε μέχρι να ξεκλειδώσουμε και το τελευταίο αντικείμενο. Ειδικά με φίλους, είναι μια ευχάριστη ασχολία, ένα όμορφο party game που κάλλιστα θα μπορούσαμε να παίζουμε σε μικρές δόσεις ή αραγμένοι στον καναπέ μας.

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για τη διάθεση του παιχνιδιού.

You may also like