fbpx
Home ReviewsGame Reviews Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name | The Review

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name | The Review

Γράφει ο/η Θάνος Ψαρράς
Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Λίγους μήνες πριν την επερχόμενη κυκλοφορία του Infinite Wealth, θα κάνουμε μία μικρή στάση σε μία μικρή περιοχή της Osaka και στην τελευταία, ίσως, solo περιπέτεια του αγαπημένου Kazuma Kiryu.

Μετά τα γεγονότα του 6, ο Kiryu επιστρέφει, για ακόμα μία φορά, από τους νεκρούς, διαγράφοντας το όνομα του και ξεκινώντας μία καινούργια ζωή. Κατάφερε, όμως, να κερδίσει την ησυχία που αναζητούσε ο Δράκος του Dojima;

Καλωσορίσατε στο Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name!

Like a Dragon Gaiden

Όσο περίεργο και να ακουστεί για πολλούς, ο Kiryu ζει, αλλά έχει απομονωθεί από όσους τον γνωρίζουν, αποφασίζει να διαγράψει το όνομα του και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή. Αυτή την φορά όμως ως μέλος της φατρίας Daidoji, υπό το νέο του όνομα, Joryu. Βέβαια, δεν θα είχαμε παιχνίδι αν δεν πήγαινε κάτι στραβά και ο Δράκος έμπλεξε περισσότερο απ’ ότι περίμενε…

Η πιο σωστή περιγραφή που μπορούμε να κάνουμε για το σενάριο είναι… Ότι μοιάζει με τσουρέκι. Δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε δυστυχώς παραπάνω, γιατί θα χρειαστεί να προβούμε σε spoilers. Οι χαρακτήρες που θα γνωρίσετε, παρόλα αυτά, όσοι είναι μαζί σου, είναι ευχάριστοι, και όσοι είναι απέναντι σου οι δημιουργοί έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια ώστε να είναι αντιπαθητικοί αρκετά για να δεχτούν ξύλο. Ειδικά το τέλος είναι ένα τεράστιο κλείσιμο ματιού προς τους ακολούθους της σειράς που… Ας μην πούμε περισσότερα, καλύτερα να το ανακαλύψετε μόνοι σας.

Like a Dragon Gaiden

Στην βάση του, το Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name κρατάει τις βάσεις που είχαν και οι προηγούμενοι τίτλοι που πρωταγωνιστούσε ο Kiryu, αλλά με μία μικρή αλλαγή. Αναφερόμαστε στην αλλαγή των στυλ κατά τη διάρκεια της μάχης, τα οποία χωρίζονται σε δύο.

Ο παλιός είναι αλλιώς, λένε, και το Yakuza Style παραμένει αγαπητό από πολλούς. Ωμό ξύλο, στιβαρές μπουνιές και κλωτσιές και ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο είναι στο έλεος του Kazuma. Η συνταγή είναι γνωστή, και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικότατο, για παλιούς και νέους.

Αλλά, ο νέος είναι ωραίος και ο Joryu υιοθέτησε το Agent Style που μαθητεύονται στους Daidoji. Εδώ έχουμε τον Joryu να χρησιμοποιεί διάφορα gadgets, όπως ένα laser λάσο για να τον βοηθήσουν στην μάχη, σε συνοδεία με ένα πιο ελαφρύ αλλά γρήγορο combat. Προφανώς δεν είναι αυτό το μόνο gadget που θα ξεκλειδώσετε, αλλά σίγουρα θα είναι το πιο χρήσιμο. Τα υπόλοιπα που θα αποκτήσετε ίσως και να ξεχάσετε ότι υπάρχουν, όπως και το όνομα σας.

Τα παραπάνω, μαζί με λοιπές αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε στο κομμάτι του combat, θα σας βοηθήσουν αρκετά στις μάχες, λίγο περισσότερο απ’ ότι θα περιμένατε.

Η αλλαγή μεταξύ των στυλ την ώρα της μάχης είναι τόσο λεία που ακόμα και να επιλέξετε ένα μεικτό στυλ μάχης μεταξύ των δύο, θα περάσετε εξίσου καλά με το αν παίζατε με κάποιο ατομικά.

Like a Dragon Gaiden

Αποκορύφωμα του τίτλου αποτελεί το Κάστρο, και αυτό όχι μόνο λόγω της χλιδής που θα νιώσετε όταν πατήσετε το πόδι σας για πρώτη φορά, αλλά και λόγω του Κολοσσαίου. Το συγκεκριμένο mode αποτελείται από μάχες διαφόρων ειδών και ατόμων με σκοπό να ανέβετε τα σκαλοπάτια ώστε να φτάσετε στην κορυφή των rankings. Στην κορυφή, μάλιστα, σας περιμένει και μία έκπληξη. Για όσους δεν χορταίνουν το σύστημα μάχης της σειράς, η εταιρεία ανάπτυξης φρόντισε να σας δώσει έναν μπουφέ “Φάτε όσο μπορείτε” για να χορτάσετε!

Τέλος, άξιος αναφοράς είναι και ο κόσμος στον οποίο λαμβάνει χώρα το Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Μέσα στις 11 ώρες της κεντρικής ιστορίας, θα εξερευνήσετε διάφορες περιοχές, με δύο κύριες αυτές του Κάστρου που αναφέραμε παραπάνω, και της φανταστικής περιοχής της Sotenbori στην Osaka, η οποία χωρίζεται μεταξύ δύο αστικών ιστών, ο καθένας με την δικιά του ομορφιά και ζωντάνια. Αγαπημένο μέρος του αρθρογράφου είναι ένα ουφάδικο γεμάτο παιχνιδομηχανές παλιών παιχνιδιών της SEGA.

Πέρα από γεμάτο κόσμο, το νέο Like a Dragon έχει και πανέμορφο περιβάλλον. Από την μία μεριά της, η Osaka είναι πολύχρωμη, ζωντανή και έτοιμη να σας βάλει μέσα στον κόσμο του κάθε πολίτη της. Από την άλλη, η πιο φτωχή γειτονιά της πόλης δίνει μία εξαιρετική αντίθεση για το αποτέλεσμα του αν δεν τα καταφέρεις να πλουτίσεις ανεξάρτητα από τον τρόπο, που θα καταλήξεις. Οι κάτοικοι εμφανισιακά μόνο θα μπορούσαν να είχαν μία ελαφριά βελτίωση εμφανισιακά, καθώς, σε αντίθεση με τους πρωταγωνιστές, υστερούν στα πρόσωπα.

Πάντως, ο ηχητικός τομέας του είναι αψεγάδιαστος. Τα ηχητικά εφέ, είτε σπάσετε κάποια μηχανή πάνω σε κάποιον εχθρό, είτε τον κοπανίσετε με το πιο γερό μπουκέτο που έχετε δώσει ποτέ σε άνθρωπο, είναι επιτυχημένα και αναδεικνύουν το μεράκι που υπήρξε πίσω από αυτά. Στην ίδια μοίρα είναι και το Soundtrack, όπου συνεχίζει να εξιτάρει τους παίκτες της σειράς ακόμα και στις πιο δύσκολες σκηνές μάχης.

Like a Dragon Gaiden

Ακόμα και στο μικρό μέγεθος σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, η Dragon Engine δείχνει τι μπορεί να κάνει. Υπάρχουν στιγμές, βέβαια, που φτάνει στα όρια της από επιλογή των δημιουργών και χάνεις μερικούς πόντους ζωής. Κατά τα άλλα, είναι άψογα σχεδιασμένο, σαν Framerate υπάρχει σταθερότητα και δεν υπάρχουν tearings. Σίγουρα αποτελεί από τα λίγα παραδείγματα φέτος ενός παιχνιδιού που κυκλοφορεί με ελάχιστα, αν όχι καθόλου, προβλήματα. Ευελπιστούμε ίδια επιτυχία να έχει και το Like a Dragon: Infinite Wealth, για το οποίο, μάλιστα, όταν τελειώσετε τον τίτλο, θα λάβετε πρόσβαση σε ένα δωρεάν demo για το όγδοο Like a Dragon.

Like a Dragon Gaiden

You may also like