fbpx
Home HOT Morbius: Review

Morbius: Review

Γράφει ο/η Γιώργος Τανής

MORBIUS

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς και διχασμένους χαρακτήρες της Marvel, έρχεται στη μεγάλη οθόνη με τον βραβευμένο με Oscar Jared Leto να μεταμορφώνεται στον αινιγματικό αντιήρωα Michael Morbius.

Στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία από μια σπάνια αρρώστια του αίματος που απειλεί τη ζωή του, ο Δρ. Morbius επιχειρεί ένα απεγνωσμένο ρίσκο. Ενώ αρχικά φαντάζει ριζοσπαστική επιτυχία την ίδια στιγμή απελευθερώνει μια μυστική δύναμη μέσα του.

Θα καταφέρει το καλό να νικήσει το κακό – ή ο Δρ. Morbius θα υποκύψει στις πιο σκοτεινές τους επιθυμίες;

Πως καταφέρνεις να κάνεις το Venom μια εξαιρετική ταινία;

 Η ταινία καταφέρνει με έναν αξιοσημείωτο τρόπο να σου δείξει τι σημαίνει έλλειψη ταυτότητας, χαρακτήρες που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, μια αρκετά κακή τελική μάχη με cgi που χτυπάνε άσχημα στο μάτι και φυσικά ο κακός της ταινίας να κονταροχτυπιέται με τον Whiplash του Iron Man 2 ως ο πιo κακογραμμένος villain που έχουμε δει ποτέ. Τα προβλήματα της ταινίας δεν σταματάνε εδώ καθώς ο ρυθμός της είναι προβληματικός και με το που καταφέρνεις έστω και λίγο να δεθείς με τη ταινία σε πετάει έξω. Για να μην είμαι τόσο αυστηρός υπάρχουν και κάποια θετικά στη ταινία και ένα τεράστιο πρόσημο της ταινίας είναι ο Jared Leto.

Φτάνει ένας Leto για να φέρει την άνοιξη;

Προσωπικά λατρεύω τον Jared Leto. Τον θεωρώ εξαιρετικό ηθοποιό και μας έχει παραδώσει θρυλικές ερμηνείες. Απο Dallas Buyers Club, Lord of War, Requiem for a Dream και φυσικά στο Blade Runner 2049.

Ο Leto φάνηκε ότι ήθελε να παίξει αυτόν τον εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, όμως για κάποιο λόγο ο Espinoza με την κακή του σκηνοθεσία σε πολλές σκηνές κατάφερε να κρατήσει πίσω τον Leto και να μη μας προσφέρει στην οθόνη το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

O Jared,  όταν του δινόταν η ευκαιρία κουβαλούσε τη ταινία πάνω του. Χωρίς τον Αμερικανό ηθοποιό στο πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία θα ήταν ακόμα χειρότερη και δυστυχώς γιατί είναι κρίμα να βλέπεις ταιριαστούς ηθοποιούς σε comic χαρακτήρες και η ταινία να είναι τόσο κακή.

Όσο για τους υπόλοιπους χαρακτήρες δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας ηθοποιός με τεράστιο ταλέντο και ιστορία όπως είναι ο Jared Harris να παρουσιάζεται τελείως ασήμαντος και χωρίς λόγο ύπαρξης. Δεν ένιωσα ποτέ το δέσιμο με τον Morbius και Milo που σου φώναζε η ταινία ότι υπάρχει.

 Όσο για τον Milo o Matt Smith που και αυτός θεωρείται ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους ηθοποιούς, κατάφερε η ταινία να τον επισκιάσει. Σε κάποια σημεία για κάποιο λόγο η ταινία του έλεγε να θυμίζει λίγο Τζόκερ με τεράστια αποτυχία. Και τέλος ο villain της ταινίας για να ξεχωρίσει πρέπει να έχει κάποιο σημαντικό λόγο για να κάνει εγκλήματα. Τρανό παράδειγμα ο Thanos. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί αποφάσισε να γίνει ο βρικόλακας που θέλει να σκοτώσει κόσμο.

Θεματική υπήρχε;

Στη τελευταία παράγραφο έκλεισα λέγοντας ότι δεν κατάλαβα τα κίνητρα του Milo. O Morbius σε όλη τη ταινία προσπαθεί να μας πείσει ότι αν είσαι βρικόλακας δεν πρέπει να σκοτώνεις αθώους πολίτες. Από την άλλη ο Milo με το που απέκτησε και αυτός τις υπερφυσικές δυνάμεις αποφάσισε ότι πρέπει να σκοτώσει όποιον βρει μπροστά του. Δεν είδα ποτέ αυτή την αλλαγή σεναριακά που να με έπειθε ότι υπάρχει κάποιο κίνητρο στον Milo. Η θεματική λοιπόν της ταινίας αναφερόταν στο πως θα διαχειριστείς το τέρας μέσα σου κόντρα σε αθώους ανθρώπους.

 Με έναν φαντασμαγορικό τρόπο η ταινία κατάφερε να ξεχάσει το βασικό της θέμα και απλά να βλέπεις δυο πρώην κολλητούς φίλους που έγιναν βρικόλακες να προσπαθούν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον. Το σενάριο αποφάσισε να μην εμβαθύνει λοιπόν στους χαρακτήρες της ταινίας και σε αρκετά σημεία φώναζε, έλα να τελειώσει αυτή η σκηνή να πάμε στην επόμενη. Αδιαμφισβήτητα λοιπόν το μεγαλύτερο θέμα της ταινίας ήταν το κάκιστο σενάριο, παιδικοί διάλογοι και η βιασύνη που υπήρχε.

CGI για Χρυσά…Βατόμουρα

Από τη πρώτη σκηνή το κάκιστο cgi μου χτύπησε άσχημα το μάτι. Πολλές φορές ένιωσα ότι οι χαρακτήρες βρισκόντουσαν σαν ξένα σώματα στην οθόνη. Δεν μπορώ να δεχθώ πως μια τέτοια παραγωγή με τεράστιο budget, να έχει τέτοια cgi. Δεν μπορώ να δεχθώ ποιος αποφάσισε την ώρα που έτρεχε ένας ήρωας στην οθόνη να εμφανίζεται κάτι σαν χρώμα από μπογιά από πίσω και να τους άρεσε στο μάτι.

Στη τελική μάχη λοιπόν απλά βλέπαμε χρώματα στην οθόνη μας και ξαφνικά εμφανιζόταν μια slow motion σκηνή ώστε να απεικονίσει ένα χαρακτήρα. Δεν πίστευα ποτέ μου ότι θα ξαναδώ το αίσχος του Venom, όμως εδώ το Morbius ανέλαβε τα σκήπτρα.

Εν κατακλείδι

Το Morbius είναι μια ταινία που θα ξεχαστεί γρήγορα. Είναι μια ταινία που δεν προσφέρει τίποτα απολύτως και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο ύπαρξής της.

Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω πως μια ταινία με τέτοια τριάδα ηθοποιών κατάφερε να είναι τόσο κακή. Τον Morbius τον λατρεύω σαν χαρακτήρα και πολλές φορές έπιανα να το συγκρίνω με το Daredevil του Άφλεκ.

 Η μοναδική ερώτηση λοιπόν που μπορεί έστω και να σώσει την ταινία, αν είναι καλή pop corn movie. Δυστυχώς ούτε τον πιο χαμηλό πήχη δεν πιάνει και το Black Widow μοιάζει οσκαρική ταινία μπροστά του.

Για περισσότερα reviews ταινιών, μείνετε συντονισμένοι στο Joystick.com.gr

You may also like