fbpx
Home HOT Resident Evil 4 Remake mini οδηγός πλατίνας

Resident Evil 4 Remake mini οδηγός πλατίνας

Γράφει ο/η Αλέξανδρος Μανδραβίλλης

Καλώς ήρθατε στον mini οδηγό πλaτίνας για το Resident Evil 4 Remake , ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε και να ξεκλειδώσετε όλα τα επιτεύγματα σε αυτό το εμβληματικό παιχνίδι τρόμου επιβίωσης. Είτε είστε λάτρης της αρχικής κυκλοφορίας είτε είστε νέος στη σειρά, αυτός ο οδηγός είναι ο απόλυτος σύντροφός σας στην πλοήγηση στον τρομακτικό κόσμο του Resident Evil 4 Remake. Με λεπτομερείς οδηγίες, συμβουλές και κόλπα , αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε κάθε πτυχή του παιχνιδιού και να επιτύχετε αυτό το άπιαστο πλατινένιο τρόπαιο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε ξανά τη φρίκη της αγροτικής Ισπανίας και γίνετε ο απόλυτος επιζών με τον οδηγό πλατίνας του Resident Evil 4 Remake. Ξεκινάμε!

Η πλατίνα λοιπόν θέλει, μεταξύ άλλων:

 • Standard S+ (new game only, <5 ώρες)
 • Hardcore S+ (new game only, <5.5 ώρες)
 • Να τελειώσεις το παιχνίδι σε Professional difficulty (μπορεί να γίνει και σε NG+)
 • Professional run χωρίς bonus weapons για το Handcannon ή S rank στις 3 πίστες του Mercenaries
 • Όλα τα clockwork castellans, όλα τα treasures, όλα τα requests, 1 run χωρίς healing, 1 run χωρίς να μιλήσεις καθόλου με merchant, 1 run χρησιμοποιώντας μόνο πιστόλια/μαχαίρια.

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν και unlocks που δεν είναι μέρος της πλατίνας, όπως τα “S+” στο Professional για infinite ammo σε όλα τα όπλα και “A” στο Hardcore για το Armor suit της Ashley που την κάνει άτρωτη σε επιθέσεις/grabs – ευτυχώς, το Hardcore είναι το μόνο difficulty που τα rewards του ανοίγουν και από το Professional, οπότε μπορούμε να πάρουμε “A”/”S” σε professional με το infinite rocket launcher και να βγάλουμε και το armor της Ashley.

Ο γρηγορότερος τρόπος για πλατίνα λοιπόν είναι ο εξής:

 • Φρέσκο run σε Standard με στόχο το A rank (< 15 ώρες) και με όλους τους clockwork castellans, όλα τα treasures, όλα τα requests.

  Save στην αρχή κάθε κεφαλαίου, δεν θέλει ταχύτητα, θέλει προσοχή να μην ξεφύγει τίποτα.

  Για να γίνει πιο εύκολο το επόμενο run, πάρτε το Matilda + stock του (22 spinels σύνολο) και κάντε το full upgrade στον τελευταίο merchant, παρέα με ένα πιστόλι με laser sight για γενική χρήση (το Punisher που τρυπάει έως 5 εχθρούς είναι μια πολύ καλή επιλογή, θέλει και αυτό 5 spinels).

 • New Game+ σε Assisted (κάνει heal μόνο του όταν είσαι σε κόκκινο life, σε πάει σε κίτρινο), χωρίς να μιλήσουμε ποτέ στον merchant, χωρίς healing, μόνο μαχαίρια/πιστόλια. Φέρνεις το Matilda για να ΛΙΩΝΕΙΣ bosses/minibosses μιας και πυροβολάει σαν αυτόματο, και το αγαπημένο σου πιστόλι για όλα τα υπόλοιπα.

  Υπόψιν το primal knife που θα έχεις πάρει έχοντας σπάσει τους 16 clockwork castellans έχει σαν unique upgrade να μην σπάει ποτέ (infinite knife). Το ξεκλειδώνεις, όπως και τα άλλα 2 bonus weapons (Chicago, Handcannon) από το menu bonus -> extra content shop, και το βρίσκεις μετά σε κάθε save σου μέσα στο typewriter storage.

  Δεν έχουμε περιθώριο χρόνου εδώ, οπότε focus πάλι στο να μαζεύεις θησαυρούς κλπ. οι οποίοι θα πουληθούν στο επόμενο run.

 • New Game++ σε Professional. Φορτώνεις το save από το assisted run και λογικά μετά από τα 2 προηγούμενα runs θα πρέπει να έχεις αρκετά λεφτά (και ας πουλήσεις τα πάντα από όπλα κλπ.) για να πάρεις το Infinite Rocket Launcher με 2 εκατομμύριά pesetas.

  Στόχος εδώ είναι το Α Rank, το οποίο θα ανοίξει το Chicago Sweeper για τα επόμενα runs, οπότε πρέπει να βγει σε λιγότερο από 10 ώρες, κάτι που λογικά θα είναι παιχνιδάκι εφόσον μιλάμε για το 3ο-4ο run του παίκτη.

 • Από εδώ και μετα λείπουν 2 run σε Standard και Hardcore για τα S+, και cleanup των υπόλοιπων achievements.

  Με Primal Knife + Chicago Sweeper, θα είναι αρκετά εύκολα τα πράγματα, ειδικά μόλις βγάλετε το upgrade του sweeper για infinite ammo. Όπως θα δείτε και στο S+ run μου, κάνω όλα τα requests στο Village πλην του τελευταίου (με το σκυλί), και μετά το 1ο request στο κάστρο με τα medallions. Σε συνδυασμό με 2 spinels που βρίσκω στην πορεία, έχω τα 30 απαιτούμενα spinels για να παρω το upgrade ticket από τον merchant και να το βάλω στο Sweeper, ενώ έως εκείνο το σημείο κάνω upgrade μόνο το damage του.

 • Το τελευταίο achievement που πήρα ήταν το Gun Fanatic, γιατί απαιτεί το Hand cannon, το οποίο με τη σειρά του απαιτεί run στο Professional χωρίς να χρησιμοποιήσεις bonus weapons (δηλαδή infinite knife, infinite rocket launcher, Chicago sweeper).

  Με την έλευση του Mercenaries δωρεάν DLC όμως, το Hand cannon γίνεται διαθέσιμο για αγορά από το bonus shop και βγάζοντας S rank στις 3 πίστες του!

Ελπίζω να βοήθησε το παραπάνω αγαπητοί S.T.A.R.S.!!

You may also like