fbpx
Home ReviewsGame Reviews River City Girls 2 | The Review

River City Girls 2 | The Review

Γράφει ο/η Παναγιώτης Δημητρακόπουλος

Υπάρχει μια παρεξηγημένη στάση προς τα arcade beat’ em-ups ειδικα στο μοντέρνο σκηνικό των βιντεοπαιχνιδιών. Με εκατοντάδες τίτλους να κυκλοφορούν κάθε μήνα και με πολλούς από αυτούς να ακολουθούν συγκεκριμένα είδη και πρότυπα όπως first-person shooters, action και άλλα τέτοια είδη ή sequels από πολλές αγαπημένες σειρές. Έτσι, παιχνίδια και είδη που ανθισαν στο παρελθόν σιγά-σιγά χάνονται ή αναμειγνύονται με άλλα για να φτιάξουν νέες συνθέσεις που θα εντυπωσιάσουν καλύτερα νέους και παλιούς παίκτες.

Τώρα τελευταία παρατηρείται όμως πως παλιά είδη αναβιώνουν με νέους τίτλους, αναβιώσεις άλλων ή ακόμα και sequels που εντυπωσιάζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Με το Castle Crashers να συνεχίζει να αποτελεί μια από τις must-have προτάσεις, θα δούμε άλλους τίτλους όπως τα River City Girls, The TakeOver και Final Vendetta, αλλά το Streets of Rage 4 ήταν εκείνο που με ώθησε ξανά σε αυτά τα παιχνίδια. Όταν η WayForward λοιπόν, ανακοίνωσε το sequel του River City Girls, ενός ακόμα παιχνιδιού που απόλαυσα μόνος αλλά και με φίλους και έτσι θεώρησα πως ήταν μια ακόμα καλή ευκαιρία να επιστρέψω στον κόσμο του.

To River City Girls 2 συνεχίζει μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, με την αρχηγό της οργάνωσης να χάνει ντροπιαστικά από τις δύο πρωταγωνίστριες και να αναγκάζεται να πάει να συναντήσει τον πατέρα της, ο οποίος εκνευρισμένος και υποτιμημένος αποφασίζει να αναλάβει δράση και να επαναφέρει την τιμή της οικογένειάς του αλλά και την οργάνωση στα ύψη τα οποία την είχε. Δραπετεύοντας από την φυλακή, ξεκινάει μια διαδρομή γεμάτη χάος και καταστροφή για να βρει τους έφηβους που τον ντροπιάσανε αλλά και για να στρατολογήσει νέα άτομα στον στρατό του.

Από την άλλη, οι δύο ηρωίδες μας, Kyoko και Misako βοηθάνε τα αγόρια τους να ξεφύγουν από τα δεσμά της Μαφίας και επιστρέφουν σιγά-σιγά στις σχολικές τους υποχρεώσεις και την απλή καθημερινότητά τους. H Μαφία όμως έχει άλλα σχέδια αφού εξαγοράζουν τα πάντα μέχρι και το σχολείο των πρωταγωνιστών από το οποίο και αποβάλλονται. Έτσι, η παρέα περνάει τους επόμενους δύο μήνες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια στο σπίτι της Kyoko. Προσπαθώντας να αγοράσουν το sequel του “Vampire Puncher”, τα κορίτσια μπλέκονται σε μια πλοκή για να σταματήσουν την κατάληψη της River City από την Yakuza. Ωστόσο, με τους τελευταίους δύο μήνες να είναι καθιστές μέσα σε ένα σπίτι, αυτό τις κανει να χάσουν τις ικανότητες που αποκτήσανε από το πρώτο παιχνίδι με αποτέλεσμα να πρέπει να εκπαιδευτούν από την αρχή.

Σε παρόμοια φλέβα με το River City Girls, το sequel μας επιτρέπει την επιλογή ανάμεσα στους Misako, Kyoko, Kunio και Riki με τον καθένα να έχει τις δικές του επιθέσεις και ειδικές ικανότητες. Μαζί με τους τέσσερις πρωταγωνιστές θα αποκτήσουμε πρόσβαση σε άλλους δύο. Η Provie, μια street dancer υιοθετεί τις χορευτικές κινήσεις της στην μάχη για να δημιουργήσει φανταχτερά combos και ενδιαφέρουσες επιθέσεις. Το διαμάντι όμως αυτής της συνέχειας είναι η Marian, η αβοήθητη κοπέλα του Double Dragon η οποία γυμνάστηκε και έγινε μια καταστροφική δύναμη.

Παρά την ύπαρξη όλων αυτών των χαρακτήρων, οι διάλογοι ανάμεσά τους είναι ευχάριστοι και ενίοτε αστείοι – τουλάχιστον ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε περισσότερα μπρος και πίσω με τους νεοφερμένους χαρακτήρες αλλά ακόμα και αυτοί οι διάλογοι που υπάρχουν είναι αρκετοί για να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον.

Οι χαρακτήρες μας θα περιηγηθούν σε γνωστές περιοχές, σε πίστες που είδαμε στο πρώτο παιχνίδι αλλά και σε άλλες χαρακτηριστικά τοπία που είδαμε από άλλα παιχνίδια του εν λόγω σύμπαντος. Περιοχές γεμάτες ζωή, αντικείμενα για να σπάσουμε και εμπόδια για να αποφύγουμε ενώ παράλληλα παραμένουν εντυπωσιακά και αξιομνημόνευτα. Η δημιουργία των sprites είναι άκρως αρτιστική και επαγγελματική. Ζωντανά χρώματα, αρκετή λεπτομέρεια, καλοδουλεμένα μοντέλα και ελκυστικά idle animations που βοηθούν στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος που είναι ικανό να μας κάνει να νιώσουμε κομμάτι του.

Το βασικό gameplay του River City Girls 2 διατηρεί την ίδια συνταγή με το πρώτο, με κάθε χαρακτήρα να έχει βασικές επιθέσεις, ειδικές επιθέσεις, απόλυτες ικανότητες και combos ή νεα skills που ξεκλειδώνονται καθώς τα αγοράζουμε ή ανεβαίνουμε επίπεδο. Καθώς βελτιωνόμαστε, οι περισσότερες επιθέσεις που ξεκλειδώνουμε μας οδηγούν σε πολύπλοκα combos τα οποία με την σειρά τους φτιάχνουν φαντασμαγορικά αποτελέσματα. Πολλοί από τους εχθρούς του πρώτου παιχνιδιού επιστρέφουν, ενώ άλλοι έρχονται να προσθέσουν ποικιλία στο μείγμα και τα αφεντικά βελτιώνουν επιπλέον την ποικιλία με πολύπλοκες μάχες και αδυναμίες.

Μια νέα προσθήκη στη σειρά είναι αυτή του Online Co-op που μας επιτρέπει να παίξουμε μαζί με άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο, ακόμα και με άλλες κονσόλες λόγω της ύπαρξης Crossplay. Επιπλέον, το local co-op μας επιτρέπει να παίξουμε μαζί με τρεις ακόμα φίλους μας ανεβάζοντας αντίστοιχα και το επίπεδο δυσκολίας αφού περισσότεροι και πιο δυνατοί προσθέτονται σε κάθε μέρος της πίστας. H είσοδος νέων παικτών κάθε φορά είναι απρόσκοπτη, αφού μας επιτρέπεται να μπούμε ή να βγούμε ανά πάσα στιγμή.

Κάπου εδώ όμως αρχίζουν τα αρνητικά. Από τα πρώτα μόλις λεπτά, είναι αντιληπτό πως η Switch έκδοση θα μας βασανίσει με την απόδοσή του. Τα frames στην κίνηση των χαρακτήρων φαντάζουν λιγότερα από αυτά του πρώτου και δίνουν την αίσθηση πως υπάρχει κάποιου είδους lag. Οι χρόνοι φόρτωσης όμως, ίσως να είναι και το πιο ενοχλητικό στοιχείο αφού στην πρώτη οθόνη θα περιμένουμε κοντά στο ένα λεπτό ενω κατά την διάρκεια του gameplay θα αρχίσουμε να παρατηρούμε πως κάθε loading θέλει 10 δευτερόλεπτo για να ολοκληρωθεί. Έτσι, η ροή διακόπτεται με την δράση να έχει αναγκαστικά διαλείμματα. Παραδόξως, σε portable mode η απόδοση είναι καλή, με λίγες πτώσεις στα καρέ, εδώ και εκεί, αλλά σε docked mode έχουμε αισθητές πτώσεις και κολλήματα. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η απόδοση επηρεάζεται άμεσα και από τον αριθμό των χαρακτήρων επί της οθόνης, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ακόμα λιγότερα καρέ.

You may also like