fbpx
Home HOT Τα 5 καλύτερα indie παιχνίδια για PC

Τα 5 καλύτερα indie παιχνίδια για PC

Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλατσάνος

Η απόφαση μου να γράψω για τα καλύτερα indie παιχνίδια που έχουν περάσει από τον υπολογιστή μου ήρθε με οδυνηρό αποκλεισμό σε κάποια. Η μεγάλη έκρηξη των indies προκλήθηκε από την άνοδο της ψηφιακής διανομής μια δεκαετία πριν, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι περισσότερο από ένα Big Bang, πυροδοτώντας τη δημιουργία μικρών ομάδων για την ανάπτυξη παιχνιδιών. Ο τεράστιος όγκος τους είναι εκφοβιστικός, οπότε ήταν και πολύ δύσκολο μέσα από αυτό το πλήθος επιλογών να διαλέξω μόνο πέντε.

Τα πέντε καλύτερα παιχνίδια indie κατά τη γνώμη μου είναι:

  • Inside
  • Celeste
  • The Witness
  • Rocket League
  • Oxenfree

Inside

Βλέποντας πρώτη φορά το παιχνίδι έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον μονόχρωμο προκατόχου του Limbo, αλλά το Inside αποδεικνύεται ότι είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένο. Τα σιωπηρά του χρώματα είναι λιγότερο στυλιζαρισμένα από τα φωτεινά λευκά και τα σκοτεινά μαύρα του Limbo. Τα περιβάλλοντα έχουν περισσότερο βάθος, λεπτομέρεια και ο φωτισμός είναι πιο εξελιγμένος. Τα σπηλαιώδη εργοστάσια και οι εγκαταστάσεις ζωντανεύουν καθώς περπατάμε με ασφάλεια για να αποφύγουμε κάποια σύλληψη.

Δε θα μπορούσε να ανταγωνιστεί σε καμία περίπτωση μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια τρόμου, αλλά τα τρομακτικά μυστήρια είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία του Inside. Καθώς προχωράτε στον κόσμο του, τα παζλ γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Έχουμε να κάνουμε με έναν θαυμάσιο γάμο των mechanics και της πλοκής, μέσα στον σκοτεινό κόσμο της βιομηχανικής επιστήμης.

Στο Inside επίσης θα βρείτε ένα από τα ποίο ενδιαφέροντα φινάλε που έχετε συναντήσει ποτέ σε οποιαδήποτε βιντεοπαιχνίδι. Αξίζει να δώσετε στον εαυτό σας να ζήσει αυτή την εμπειρία.


Celeste

Η ορειβάτης που άγγιξε τις καρδιές όλων, το Celeste δεν είναι απλά ένα από τα καλύτερα indie game αλλά και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μέσα στο 2018. Ο απλός έλεγχος του χαρακτήρα το καθιστούν ένα πολύ καλό και προκλητικό platform game, ενώ η αφήγηση του πηγαίνει το είδος σε νέα υψηλά επίπεδα.

Παίζεται ως η Madeline, που αποφάσισε να κατακτήσει το παγωμένο βουνό Celeste φτάνοντας στη κορυφή του. Θα αποτύχετε αμέτρητες φορές στα δυσνόητα επίπεδα του Celeste, αλλά χάρη σε ένα γρήγορο respawn σύστημα και μερικά μηνύματα ενθάρρυνσης, το Celeste σας παρακινεί να συνεχίσετε. Εάν το δύσκολο gameplay του παιχνιδιού δε σας βοηθάει δε χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν πολλά βοηθήματα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε την ιστορία του ανεξάρτητα από το επίπεδο των δεξιοτήτων σας.

Η ιστορία του Celeste και της νεαρής γυναίκας που πρωταγωνιστεί είναι ο λόγος που είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018.

The Witness

Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Jonathan Blow με το Kickstarting ξεκίνησε όλο αυτό το κύμα των indies μια δεκαετία πριν με το Braid. Το The Witness είναι το δεύτερο έργο του και είναι ένα τελείως διαφορετικό puzzle game. Μεγάλες σε αξία παραγωγές και με μόνο δύο παιχνίδια ο Blow κατάφερε να συμβάλει στην εξέλιξη των Indies.

Το The Witness περιστρέφεται εξ ολοκλήρου γύρω από μια καμπύλη εκμάθησης που περιμένει να ανακαλύψετε μόνοι σας. Πρώτα πρέπει να καταλάβετε τους κανόνες, τότε πώς να τους εφαρμόσετε μέχρι να τους σπάσετε και να βρείτε νέους τρόπους και κανόνες.

Το γεγονός ότι τι παιχνίδι σας βοηθάει μέσα από αυτό χωρίς κανένα tutorial είναι απόδειξη για τις ικανότητες σχεδιασμού του Blow.

Rocket League

Είναι αναμφισβήτητα η απλότητα που έχει κάνει το Rocket League μια τεράστια επιτυχία. Δεν υπάρχει εξοπλισμός για να αγωνιστείτε, δεν υπάρχουν κλάσεις, απλά οδηγείτε με έναν συνδυασμό τακτικής και επιθετικότητας. Μάθετε όλα τα κόλπα για να κυριαρχήσετε στον έλεγχο της μπάλας.

Το Rocket League προσφέρει στιγμές καθαρής διασκέδασης είτε είστε μόνος σας είτε με φίλους.

Oxenfree

Το Oxenfree είναι αρκετά καλό σε όλα όσα κάνει, αλλά μπαίνει σε αυτή τη λίστα με τα καλύτερα indies για το άριστα που παίρνει σε ένα σημείο, το η συνομιλία. Δημιουργημένο από άτομα της Telltale και της Disney, αυτό το όμορφο δράμα έχει το πιο φυσικό σύστημα ομιλίας σε παιχνίδι.

Μια ιστορία με παράξενα γεγονότα και μια τυπική περιπέτεια τρόμου με εφήβους, εξελίσσεται σε κάτι με πολύ μεγαλύτερη αξία. Το παζλ, η εξερεύνηση και η εξέλιξη του χαρακτήρα οδηγούν αυτό το στολίδι με τους πολλαπλούς τερματισμούς του σε ένα από τα καλύτερα του είδους.

Το Oxenfree θα σας κάνει να ασχολείται μαζί του πολλές φορές και κάθε φορά θα βλέπετε και κάτι διαφορετικό.

Εσάς ποια είναι τα αγαπημένα σας indie παιχνίδια; Ποιο είναι αυτό που σας μάγεψε με την ιστορία του η σας εξάσκησε με τούς μηχανισμούς του;

You may also like