fbpx
Home HOT Ταινία Uncharted: Review

Ταινία Uncharted: Review

Γράφει ο/η Ανδρέας Κωνσταντινίδης

Είναι δύσκολο να μην σκέφτεσαι τα αγαπημένα σου παιχνίδια, όταν αυτά γίνονται εισαγωγή στην μεγάλη οθόνη, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αναγκαίο να το κάνεις.

Πριν κάνω την ανάλυση των όσων είδαμε στην κιμηματογραφική αίθουσα, θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι αυτή η αίθουσα ήταν αρκετά γεμάτη για τα δεδομένα της εποχής που ζούμε με όλα αυτά γύρω μας και με έκανε να αναθαρρήσω ότι εκείνες οι μέρες που πας, ξανά, με την παρέα σου σινεμά, είναι πιο κοντά από ποτέ.

Τέλος οι συναισθηματισμοί, πάμε κατευθείαν στο ψητό. Είναι καλή νέα ταινία Uncharted; Ναι. Θα ήθελα να μείνω εδώ, αλλά κάτι μου λέει ότι πρέπει να σας το εξηγήσω λίγο παραπάνω. Θα σας πω όμως νωρίτερα, ότι δεν θα πέσω στην λούπα του να την συγκρίνω με κανένα παιχνίδι της σειράς, αλλά σαν αποτέλεσμα και σαν παραγωγή στο σύνολό της. Έτσι όπως πρέπει.

Αφού έχουμε δει το εντυπωσιακό intro των PlayStation Studios, η εισαγωγή γίνεται με μια εμβληματική σκηνή της σειράς παιχνιδιών Uncharted, και συγκεκριμένα από το Uncharted 3, όχι δεν έχει έρημο εδώ, όπου ο Nathan Drake, (Tom Holland) κάνει τα πάντα για να αποφύγει τις προμήθειες του αεροπλάνου και να ανέβει πάνω σε αυτό.

Αμέσως μετά από αυτή την δόση αδρεναλίνης, που θα παρακαλούσα να την νοιώσω ξανά για πρώτη φορά, γυρνάμε στα παιδικά χρόνια του Nate, όταν ήταν μικρός, μαζί με τον αδερφό του S.am, όπου μας γίνεται μία σύντομη περίληψη για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε από τότε, βάζοντάς μας σε μία θέση που τον “δικαιολογούμε” για αυτό που θα γινόταν στην συνέχεια.

Σε εκείνο το σημείο ο Nate συνεχίζει μόνος και βρίσκεται να δουλεύει πίσω από τον πάγκο ενός μπαρ, όπου μας αναδεικνύει γρήγορα το ταλέντο του κλέφτη, αλλά για κακή (;) του τύχη συναντά έναν άλλον επίδοξο εγκληματία και κυνηγό θησαυρών, τον VI.ctor Sullivan, κοινώς Sully (Mark Walberg). Πολύ ωραίο το δέσιμο των δυο χαρακτήρων σε αυτό το σημείο, καθώς δε μας γέμισε με περιττές γραμμές διαλόγου η ταινία την γνωριμία τους, δύο έξυπνες ατάκες και αυτό ήταν αρκετό για να καταλάβεις, ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα από τα παιχνίδια, ότι αυτοί οι δύο θα καταλήξουν μαζί.

O Sully λοιπόν προσεγγίζει τον Nate με ένα και μόνο σκοπό. Να βρει επιτέλους τους τόνους χρυσού που μετέφεραν τα καράβια του Μαγγελάνου πίσω στην Ευρώπη από το ταξίδι του στις Φιλιππίνες , ξανά αναφορά στο παιχνίδι και σε αυτό το σημείο κάνει είσοδο και ο βασικός κακός της ταινίας, ο γόνος της οικογένειας MonC.ada, o Santiago (Antonio Banderas), που όπως ισχυρίζεται, η οικογένειά του προδόθηκε και ήρθε ο καιρός να πάρει πίσω ότι του ανήκει. Ευτυχώς η ταινία δεν πέφτει στην παγίδα να μείνει για πολύ γύρω από αυτόν, καθώς το όνομα Uncharted, την αναγκάζει να πάει παρακάτω και να μας παρουσιάσει τους άλλους δύο πρωταγωνιστές, τις Chloe Frazer (SoP.hia Ali) και Braddock (Tati GA.brielle). Αν σας λένε κάτι τα ονόματα, είναι γιατί είναι αυτές που νομίζετε.

Από εδώ και πέρα ένα παιχνίδι προδοσίας αρχίζει. Θα υπάρχει μεταξύ των κατεργαρέων ειλικρίνεια, ή θα υπάρχουν συνεχή πισώπλατα μαχαιρώματα για το ποιος θα βρει πρώτος τον θησαυρό;

Ο μικρός Nathan DR.ake, φαίνεται ότι πιάνει το νόημα για τους συνεργάτες του πολύ νωρίς και θα δούμε να είναι διαβασμένος σε πολλές “ατυχίες” που του έρχονται, καθώς καλείται να επιβιώσει μέσα σε έναν κόσμο εγκληματιών. Ίσως τον βοηθάει και κάποιος χωρίς να είναι δίπλα του και η ταινία μας το υπενθυμίζει συχνά αυτό.

Ο χαρακτήρας του Nathan Drake και ο κόσμος γύρω του, χτίζεται πολύ καλά, δεν υπάρχουν σημεία που αναρωτιέσαι “ποιος είναι αυτός τώρα” ειδικά αν έχεις παίξει τα παιχV.ίδια και δεν είσαι μυρωδιάς, αλλά ακόμα και να είσαι, το Uncharted σε παίρνει από το χέρι και σε πάει βήμα βήμα μέχρι το τέλος, που ναι μεν γνωρίζεις τι θα γίνει, αλλά σου το προσφέρει εντυπωσιακά στο πιάτο σου.

Τα παιχνίδια της σειράς Uncharted, με μερική εξαίρεση το πρώτο, ήταν αρκετά διασκεδαστικά και είχαν ένα ανάλφρο χαρακτήρα , κάτω από ένα περιτύλιγμα δράσης, αδρεναλίνης και γρίφων. Όλα αυτά αποτελούν νευραλγικά στοιχεία για το franchI.se, η ταινία τα πήρε, τα έδεσε και μας τα μετέφερε επιτυχημένα στην οθόνη του κινηματογράφου.

Ο Tom, έχει κατηγορηθεί χωρίς κανέναν λόγο και αιτία από μία μεγάλη μερίδα του κοινού, ότι “δεν κάνει”, “δεν μοιάζει με τον Nate”, κλπ κλπ, πριν ακόμα βγει η ταινία.

Εδώ κάνουμε όλοι ένα μεγάλο λάθοS., η ταινία δεν είναι αποκλειστικά για αυτούς που έχουν παίξει τα παιχνίδια, απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε τις ταινίες δράσης, τις ταινίες με εκρήξεις και τις ταινίες με τον αγαπημένο τους ηθοποιό. Και από ότι κατάλαβα, ο μόνος που έχει παίξει τα παιχνίδια μέσα στην αίθουσα, ήμουν εγώ και κάνα δύο ακόμα, καθώς τους εντόπισα σε μερικές σκηνές που ενθουσιαστήκαμε. Είναι τρομερά απολαυστικό και διασκεδαστικό όταν αδειάζεις το κεφάλι σου από αχρείαστα πράγματα και απλά απολαμβάνεις αυτό που βλέπεις.

Σας πληροφορώ, ότι δεν φαντάζομαι πλέον κανέναν άλλον για τον συγκεκριμένο ρόλο, πέρα από αυτόν. Με το ιδιαίτερο χιούμορ του, όπως τον έχουμε συνηθίσει στις ταινίες Spider-M.an, απλά με έναν τόνο σοβαρότητας παραπάνω, λόγο του ύφους της ταινίας, ο Tom και ο Mark κουμπώνουν ιδανικά για το αγαπημένο δίδυμο NA.te και Scully! Μάλιστα οι αναφορές και σε άλλους αγαπημένους χαρακτήρες του Holywood δεν λείπουν, αν και είμαι σίγουρος ότι θα τους αναφέρετε και εσείς πριν από τους πρωταγωνιστές.

Και αφού αναλύσαμε λίγο παραπάνω την ταινία και τους χρακτήρες, φτάνουμε στο τέλος της, με μία εντυπωσιακή…ναυμαχία στον αέρα, ναι δεν έκανα λάθος εδώ, να λαμβάνει χώρα πάνω από την ανοιχτή θάλασσα των Φιλλιπίνων και να μας διασκεδάζει με τα εντυπωσιακά εφέ, την έντονη χρήση G.reen wall και φυσικά την υπερβολή στο μεγαλέιο της και πως να μην είναι, αφού το Uncharted από μόνο του βασίζεται σε αυτήν. Μάλιστα αν κάτι σας φαίνεται ότι έχει το τέλος που περιμένετε, πιθανόν να το έχει, ας μην ξεχνάμε τι συμβαίνει γενικά στις teeN. friendly ταινίες δράσης και περιπέτειας.

Η ταινία προβάλλεται από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, σε ολόκληρο τον κόσμο και εμείς καθίσαμε για εσάς στις καρέκλες του κινηματογράφου για να σας μεταφέρουμε την εμπειρία και μια “εικόνα” του τι είδαμε.

Το συγκεκριμένο review ταινίας, ήταν το πρώτο στην νέα εποχή Joystick και αν το βρήκατε ενδιαφέρον θα σας έχουμε και άλλα για επόμενες μεγάλες κυκλοφορίες.

Υ. Γ. ΚΑ.ι κάτι ακόμα. Στο κείμενο υπάρχει ένας γρίφος, ο πρώτος που θα τον λύσει και θα μου στείλει προσωπικό μήνυμα, ίσως να τον περιμένει μια μικρή έκπληξη.

You may also like