fbpx
Home HOT Αγαπημένα mobile side-scrolling παιχνίδια

Αγαπημένα mobile side-scrolling παιχνίδια

Γράφει ο/η Διονύσης Καμπιώτης

Μπορεί να μην δηλώνουμε οι περισσότεροι mobile gamers, όμως αρκετές φορές έχουμε πιάσει τους εαυτούς μας να παίζουμε κάποιο παιχνίδι στο κινητό είτε μέσα σε κάποιο μέσο μεταφοράς είτε κάπου όπου υπάρχει μεγάλη αναμονή.

Δεν θα έπρεπε να αγνοήσουμε αυτό το κομμάτι της αγοράς εξ άλλου μιας και τα κέρδη που αποφέρουν τα παιχνίδια στα κινητά στην βιομηχανία του gaming ξεπερνούν εκείνα που φέρνουν όλες οι κονσόλες και pc μαζί. Παραδειγματικά να αναφέρουμε ότι το 2021 η βιομηχανία των games για κινητά κατείχαν το 52% της αγοράς με έσοδα που ξεπερνούσαν τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη παιχνιδιών στα κινητά είναι τα side-scrolling games και ένα από τα πρώτα παιχνίδια που έκαναν πάταγο και ανέβασαν στα ύψη το είδος αυτό ήταν το Temple Run. Πάνω σε αυτή τη συνταγή πάτησαν αργότερα πολλά παιχνίδια αναπτύσσοντας τις ήδη υπάρχουσες ιδέες και προσθέτοντας νέες.

Ουσιαστικά έχεις έναν χαρακτήρα που τον μετακινείς είτε δεξιά-αριστερά είτε πάνω-κάτω αποφεύγοντας διάφορα εμπόδια και παράλληλα προσπαθώντας να πάρεις όσο γίνεται περισσότερα coins, ή οτιδήποτε χρησιμοποιεί το παιχνίδι σαν νόμισμα, με σκοπό την αγορά διαφόρων skins, abilities, skills μέσα από το store του παιχνιδιού. Φυσικά υπάρχει τρόπος να αποκτήσεις γρήγορα coins ώστε να αγοράσεις το ακριβό skin που θα χρειαζόταν αρκετές ώρες παιχνιδιού και αρκετό φαρμάρισμα, με τα γνωστά μας microtransactions.

Όσο περισσότερο μένεις στο run η δυσκολία ανεβαίνει με την οθόνη και τον ρυθμό να κυλούν πιο γρήγορα τεστάροντας τα αντανακλαστικά και την γρήγορη αντίληψή σου.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πέντε προτάσεις παιχνιδιών αυτού του είδους.

JETPACK JOYRIDE

Μπαίνετε στον ρόλο του Barry Steakfries ο οποίος φορώντας στην πλάτη μια πλειάδα επιλογών από jetpacks εισβάλει στο εργαστήριο με σκοπό να σταματήσει τα πειράματα των επιστημόνων. Περιέχει μεγάλο όγκο αναβαθμίσεων, αποστολών και επιτευγμάτων που θα σας κρατήσουν κολλημένους για αρκετές ώρες.

BANANA KONG

Παίξτε ως Kong και περάστε μέσα από συναρπαστικές ζούγκλες, σπηλιές και κορυφές δέντρων ενώ παράλληλα σας κυνηγά μια τεράστια χιονοστιβάδα από…μπανάνες. Καβαλήστε αγριογούρουνα και πετάξτε με τροπικά πουλιά που θα σας βοηθήσουν στην περιπέτειά σας ώστε να ξεπεράσετε πολλά εμπόδια. Το νόμισμα του παιχνιδιού φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο παρά μπανάνες.

ZOMBIE TSUNAMI

Εδώ, αντί να ελέγχετε έναν και μόνο χαρακτήρα θα καθοδηγείτε μια ορδή από ζόμπι που μεγαλώνει και συρρικνώνεται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που δαγκώνετε στον δρόμο σας. Στην πορεία σας θα συναντήσετε φυσικά και πολλά εμπόδια, όπως λεωφορεία και αυτοκίνητα που χρειάζονται συγκεκριμένο αριθμό από ζόμπι για να μπορέσετε να τα προσπεράσετε. Ουσιαστικά για να μην χάσεις χρειάζεται να έχεις στην κατοχή σου τουλάχιστον ένα ζόμπι που στόχο θα έχει να μεγαλώσει την ορδή.

SUBWAY SURFERS

Αν είσαι παιδί των 90’s και μεγάλωσες με το sk8er boy της Avril Lavigne και με graffiti στους δρόμους, τότε αυτό το παιχνίδι είναι για σένα.  Ίσως ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια του είδους του! Σε αυτό παίρνετε το ρόλο ενός παιδιού που κάνει graffiti σε σιδηροδρομικό σταθμό και ελίσσεται ανάμεσα σε τρένα στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον επιθεωρητή με τον σκύλο του, που τον κυνηγούν να τον πιάσουν και να τον αποτρέψουν να κάνει το αγαπημένο του hobby.

SUPER MARIO RUN

Ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες του gaming δεν θα μπορούσε να λείπει από τα κινητά. Φυσικά μιλάμε για τον Mario, μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, μασκότ της Nintendo. Σε αυτό το παιχνίδι, που έχει το ύφος και την νοσταλγία των παλιών Mario παιχνιδιών του NES, ο Mario προχωρά μέσα σε κόσμους μόνο προς τα εμπρός κάνοντας άλματα με στόχο να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα νομίσματα.

Πως σας φάνηκαν οι προτάσεις μας; Έχετε κάποια άλλη αγαπημένη κατηγορία ή παιχνίδι; Αφήστε μας το σχόλιό σας από κάτω και ίσως το δείτε να το προτείνουμε στο επόμενο άρθρο μας !

You may also like