fbpx
Home ReviewsGame Reviews F1 2019: The Review

F1 2019: The Review

Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλατσάνος

Το F1 2019 είναι σταθμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είναι τόσο προφανές εκ των υστέρων και όμως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανανεώσεις ένα ετήσιο παιχνίδι μηχανοκίνητου αθλητισμού για να παραμένει φρέσκο. Αυτό έγινε προσθέτοντας μια διαφορετική σειρά αγώνων, με την ένταξη του πρωταθλήματος F2 του 2018, το F1 2019 φαίνεται για πρώτη φορά στη σειρά να απευθύνεται στον ευρύτερο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Προσφέρει αυτό το ταξίδι προς τη κορυφή και τα πλούτη μέσα από το career mode, με ένα μοντέλο χειρισμού που θα το κάνει να κυριαρχήσει.

Η Codemasters εδώ και χρόνια έχει συμπεριφερθεί στη σειρά με μητρική στοργή, ισορροπώντας ιδανικά τη δόση του ρεαλισμού, της ταχύτητας και διασκέδασης.
Με τούς προγραμματιστές ωστόσο να χρειάζεται να κάνουν ένα βήμα μπροστά πέρα από τις οποίες βελτιώσεις σε χειρισμό και οπτικό τομέα. Κάτι που άλλες σειρές το έχουν κάνει εδώ και χρόνια. Βλέποντας στην απέναντι όχθη την υποτιμημένη ωστόσο σειρά του MotoGP να παίζετε με ευλάβεια από τους θιασώτες του είδους, φαντάζει κάπως ειρωνικό να βλέπουμε την Codemasters να δανείζεται μια ιδέα από την Milestone για μια αλλαγή, οι κατηγορίες Moto2 και Moto3 έχουν δώσει άλλον αέρα στη σειρά MotoGP εδώ και χρόνια.

Ο τρόπος σταδιοδρομίας στο career mode του F1 2019 είναι μια έκπληξη. Αντί για μια πλήρη σεζόν στους αγώνες F2, είναι μια ακολουθία από highlights όπως το αγαπημένο TOCA: Race Driver της Codemasters και χρησιμεύει ως προοίμιο της καριέρας σας στην F1. Αυτό ωστόσο δε απαραίτητα σε βάρος του F2, μιας και έχοντας περάσει τον μισό σου χρόνο στην F2 παίρνεις αυτό που χρειάζεται για να μπεις στη μεγάλη κατηγορία της F1. Ενώ δεν θέλουν όλοι να βρεθούν αμέσως σε ένα πλήρες ημερολόγιο αγώνων. Ενώ αν θέλουμε να εμβαθύνουμε στη μικρή κατηγορία μπορούμε να το κάνουμε ξεχωριστά, χωρίς αυτό να έχει καμία σχέση με τη καριέρα μας, αλλά καλό θα ήταν να υπήρχε και η επιλογή να δουλέψεις λίγο παραπάνω πριν σου δοθεί μια θέση στη μεγάλη κατηγορία. Έτσι όπως είναι τώρα η επιλογή της ομάδας σας στη F3 καθορίζει το επίπεδο ενδιαφέροντος που θα λάβετε από διάφορες ομάδες της F1.

Ο οπτικός τομέας του τίτλου φέτος είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών, οι καλοσχεδιασμένες πίστες παραμένουν ανεβάζοντας ένα ακόμη σκαλοπάτι στο επίπεδο λεπτομέρειας. Τα μονοθέσια από την άλλη φαίνονται εκθαμβωτικά, οι σκιάσεις, ο φωτισμός που αντανακλά πάνω τους έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Το frame rate είναι σταθερό, κάτι που πρακτικά με αυτή την αληθοφάνεια στα γραφικά, με τα 22 αυτοκίνητα ταυτόχρονα στην οθόνη και τον καιρό να κάνει τα δικά του, φαντάζει εκπληκτικό, ενώ δίνει αυτή την αίσθηση της ταχύτητας που πρέπει να έχει ένας τίτλος αγώνων αυτοκινήτων, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον απόλυτο αγώνα μέσα από τα μονοθέσια της Formula 1.

Στο θέμα του χειρισμού η Codemasters για ακόμα μια φορά ακολουθεί σωστά τον δρόμο του simulation, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το F1 2019 δεν είναι για όλους. Στην ουσία αν απενεργοποιήσετε όλες τις βοήθειες που σας παρέχει ο τίτλος το παιχνίδι αποκτά μια άγρια ομορφιά. Μια ομορφιά που μόνο με έναν πραγματικό αγώνα F1 θα μπορούσε να συγκριθεί. Για τις ανάγκες του Review δανειστήκαμε τη τιμονιέρα της Logitech G920, η λέξη που περιγράφει την εμπειρία; “Δεν μπορώ να την αναφέρω” αλλά νομίζω όλοι καταλάβατε τι ακριβώς εννοώ. Μοναδικό μελανό σημείο είναι ότι τα αυτοκίνητα σε σχέση δύναμης φαντάζουν όλα περίπου το ίδιο, στις default ρυθμίσεις, αυτό ίσως γίνεται γιατί η Codemasters θέλει να μας βάλει στα βαθιά της Formula 1. Παίζοντας βέβαια με τις ρυθμίσεις η εμπειρία που θα έχετε με μια Ferrari θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της Mercedes.

Η στροφή της εταιρείας στο eSports κομμάτι ήταν φυσιολογική και παρά τα μικροπροβλήματα που συναντήσαμε δουλεύει άψογα, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ι κόσμος ήταν αρκετός ακόμη και πριν τη κυκλοφορία του τίτλου. Μαχόμενοι όλοι για τον καλύτερο χρόνο που θα μας έβαζε στους τελικούς. Εμείς περιμέναμε τη κυκλοφορία του τίτλου Γιάννα δούμε πως θα τα πάει και σε αυτό το κομμάτι, όπως ήταν φυσικό ο αριθμός των παικτών ανέβηκε κατακόρυφα, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Ευχαριστούμε θερμά την Enarxis Dynamic Media για την διάθεση του παιχνιδιού.

You may also like