fbpx
Home ReviewsGame Reviews The Division 2: The Review

The Division 2: The Review

Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλατσάνος

Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων…

Η Ubisoft έχει μάθει παρά πολλά κατά τη διάρκεια ανάπτυξης και εξέλιξης του πρώτου της looter-shooter, μιλάμε φυσικά για το The Division. Πάρα τη σχετικά καλή του κυκλοφορία, όχι σε επίπεδο πωλήσεων αλλά σε επίπεδο εντυπώσεων και περιεχομένου. Κάτι που στη πορεία και με τη βοήθεια της βάσης χρηστών έφτασε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, αλλά η μετάβαση από μια πλήρως εξελισσόμενη ζωντανή υπηρεσία σε μια συνέχεια είναι ένας δρόμος με πάρα πολλές παγίδες, όπως το βίωσε άλλωστε και η Bungie με το χαλαρό ξεκίνημα του Destiny 2. Εδώ ακριβώς είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι το Division 2 πήρε πολύ σοβαρά όλα αυτά τα θέματα και τα προσέγγισε με ιδιαίτερη επιδεξιότητα, προσφέροντας ένα πλούσιο περιεχόμενο που θα κρατήσει τους παίκτες αρκετό καιρό μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας.

Η εικόνα του παιχνιδιού είναι φανταστική, αυτό που κλέβει τη παράσταση από τη πρώτη στιγμή είναι η ίδια η Ουάσιγκτον. Το παιχνίδι σας μεταφέρει σε διάφορα ιστορικά μνημεία, μουσεία και άλλους δημοφιλείς προορισμούς, με το μόνο που φαίνεται να λείπει είναι η διαδρομή των λεωφορείων για τα αξιοθέατα. Θα μπορούσε κάλλιστα το παιχνίδι να θεωρηθεί ως ταξιδιωτικός οδηγός με όπλα. Ακόμη και η λειτουργία φωτογραφίας του τίτλου είναι άξια σχολιασμού μιας και τα αποτελέσματα της είναι εντυπωσιακά.

Η ριψοκίνδυνη εκδοχή που μας δίνει η Ubisoft για την Ουάσιγκτον, έχει πλούσια περιβαλλοντική αφήγηση σχετικά με μια ανενεργή χώρα. Αν δούμε όμως πιο προσεκτικά το κομμάτι της ιστορίας δεν έχει κάνει μεγάλα βήματα εμπρός. Γνωρίζουμε οι το Green Poison κατέστρεψε την Ουάσιγκτον ακριβώς όπως και τη Νέα Υόρκη, με πολλές φατρίες να αγωνίζονται για την εξουσία. Με τη Ubisoft ωστόσο να μη μας εξηγεί όπως θα θέλαμε το πώς η χώρα κατέληξε σε μια δυστοπική σε μόλις επτά μήνες. Το μικρό παρελθόν που μας φανερώνει το παιχνίδι για τον κόσμο και τους χαρακτήρες του είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα του τίτλου.

Ο ανοιχτός κόσμος του παιχνιδιού είναι σωστά δομημένος όπως μας έχει μάθει η Ubisoft, με το OnLine κομμάτι του να έχει κάποια τεχνικά προβλήματα, χωρίς όμως αυτό να έχει αντίκτυπο στο παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να επανεξεταστεί και ίσως να διορθωθεί είναι το matchmaking του παιχνιδιού ώστε να μη πέφτουν παίκτες χαμηλότερου επιπέδου απέναντι σε παίκτες με μεγάλο επίπεδο. Κάτι που συνήθως τους ρίχνει κάτω με μία και μόνο βολή. Αυτό μπορεί να αποθαρρύνει κάποιος παίκτες από το να ασχοληθούν με το PvP του τίτλου. Βρέθηκα αντιμέτωπος με μερικά κρασαρίσματα επίσης αλλά ευτυχώς οι σέρβερ εδώ κάνουν τη δουλειά τους σώζοντας τη πρόοδο μου κάνοντας απλά μια επανεκκίνηση μου μέσα στην αποστολή με την ομάδα μου όπου συνέχιζε να παίζει.

Το περιεχόμενο του τίτλου είναι πραγματικά τεράστιο, τα side missions είναι πιο προσεγμένα από το πρώτο παιχνίδι, σε σημείο που πολλές φορές νομίζεις ότι κάνεις κάποιο από τα main mission. Το φινάλε είναι φανταστικό, που σε κάνει να νιώθεις ότι ακόμη και εδώ να αφήσεις τον τίτλο είσαι γεμάτος. Αφού φτάσετε στο endgame, κάτι που με την ενασχόληση σας με τα main mission μάλλον θα είναι αρκετό, ξεκινάει το δεύτερο σκέλος του παιχνιδιού το οποίο είναι το ίδιο απολαυστικό όπως το πρώτο. Είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να εξερευνήσετε τη Dark Zone, να χαθείτε στις μάχες με το PvP μέρος του τίτλου και το κυνήγι του loot να είναι όλο και πιο εθιστικό. Το clan system του παιχνιδιού έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο που ακόμα και μετά το τέλος της πορείας σας στο gear score και ενώ έχετε φτάσει στο ανώτατο επίπεδο στα πάντα σε ωθεί να συνεχίσεις να παίζεις για την ομάδα σου και να βελτιώσετε όλοι μαζί τα στατιστικά σας. Με αυτό να σας κρατάει συντροφιά μέχρι το επόμενο content update.

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για την διάθεση του παιχνιδιού.
You may also like